«Norske Talenter»-deltaker tryllet seg vekk fra gata i Brasil

28 av 30 barndomsvennene til Guilherme Curty (31) er døde.

Han smiler bredt og ler høyt i den lilla dressen han har på seg. Men bak de mørke øynene til Guilherme Curty (31) skjuler det seg en lang historie som ville fått et hvilket som helst smil til å stilne.

Når TV 2 møter ham i Nydalen Studios i Oslo, er det like før han skal på scenen foran de fire «Norske Talenter»-dommerne. Han skal trylle for dem, vise dem at han fortjener en plass videre i konkurransen. Mye står på spill når drømmen er å leve av lidenskapen, men opptredenen blir langt fra den største utfordringen 31-åringen har møtt. 

– Det har vært en lang vei før jeg kom hit. Det var ikke lett, sier han i videoen du kan se ovenfor. 

Overlevde ved å trylle

Historien begynner i Brasils nest største by, Rio de Janeiro. En sju år gammel Guilherme får en bok om trylling av broren, som selv har gitt opp triksene. Men Guilherme gir ikke opp, aldri. Han leser boka, lærer seg triks, kjøper flere trylleeffekter. Begynner å selge dem selv, tryller på gata.

Han blir en tryllekunstner. Og tryllingen blir mer enn en hobby.

– Da jeg var 14 år måtte jeg ut av huset mitt. Jeg bodde på gata i fire år. Da overlevde jeg hovedsakelig av å trylle, forteller brasilianeren.

Har mistet nesten alle barndomsvennene

Livet som gategutt i Brasil var tøft. På det verste har Curty måttet se venner bli begravet. 

– Det var ikke lett. Jeg opplevde et par hundre traumatiske situasjoner. Av 30 venner jeg hadde fra barndommen, er det to som lever. 28 er ikke her lenger, sier han. 

– De fleste ble drept. Noen i bilulykker. I fjor ble en god venn av meg drept. Han var maler, og mafiagjengene ville ha penger av maleriene han solgte fordi han solgte dem i områdene deres. Men han ville ikke gi dem penger. Så han ble drept, fortsetter 31-åringen.

– Norge har gitt meg alt

Milevis unna Rios harde gater, nærmere bestemt 1000 mil unna, er livet langt roligere. Pistolskuddene er stort sett fraværende og det lukter ny vår i lufta.

Curty ankom Norge for seks år siden, etter å ha møtt og forelsket seg i en norsk kvinne som senere skulle bli hans kone. I dag er ikke den tidligere gategutten i tvil om hvor hjertet hans ligger.

– Jeg liker veldig godt brasiliansk kultur. Jeg er oppvokst med det og det lever i meg. Jeg elsker brasiliansk musikk og bossa nova. Men akkurat nå elsker jeg dette landet. Jeg har vært i Norge i seks år av livet mitt, og det har gitt meg alt. Trygghet. Jeg hører ikke pistoler, ikke bomber eller granater. Jeg går på gata, og jeg blir ikke drept. Hvis jeg går til krigen i morgen vil jeg at det skal være med det norske flagget. Så glad er jeg i dette landet.

Klar for det norske folk

Fredag kveld får det norske folk se resultatet av årene med trylling i både Brasil og Norge. Guilherme Curty er klar for å erobre TV-skjermen.

– Jeg føler at det er på tide at jeg får navnet mitt ut i Norge, at folk får vite hvem jeg er. Dette er den store muligheten til å leve av bare dette. Jeg jobber 60 prosent som kokk i en barnehage og jeg liker det, men min drøm er å leve av trylling, smiler han.

Se om tryllekunstneren går videre i «Norske Talenter» fredag klokka 20.00 på TV 2.