Animasjon: Her forsvinner flyet fra radaren

Paul (39) la igjen giftering og klokke før flytur fra Malaysia

– Hvis noe skulle skje meg, skal ringen gå til den første sønnen vår som gifter seg, var beskjeden kona fikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere hjerteskjærende historier kommer til overflaten mens letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines fortsetter. Tirsdag morgen er flyet fremdeles sporløst borte. 

Ingeniøren Paul Weeks (39) var på vei til en ny jobb i Mongolia og er en av de 227 passasjerene om bord i flyet. Hjemme i Perth i Australia sitter kona og deres to sønner, Lincoln (3) og Jack (1) i uvisshet. Før avreise la Paul igjen både gifteringen og klokka si, forteller kona Danica til den britiske avisen The Times.

– Paul sa «dersom noe skjer med meg, skal gifteringen gå til den første av sønnene som blir gift og klokken til den andre» forteller Danica Weeks til avisen.

Hjemmet ødelagt i jordskjelv

Den unge familien som opprinnelig er fra New Zealand har de siste årene hatt mange utfordringer. I 2011 ble hjemmet deres i Christchurch ødelagt i de kraftige jordskjelvene som rammet byen, og Paul tok med seg familien til Australia for å få en ny start.

Nå sitter kona Danica alene igjen med sønnene og ber om et mirakel.

– Jeg kan ikke gi opp. Jeg ønsker så gjerne å se ham komme inn døra, slik at jeg får holde ham en gang til, forteller hun til den britiske avisen.

Minst ti forskjellige land deltar i søket etter flight MH370. Mer enn 40 båter og 34 fly søker i de store havområdene øst for Malaysia. Tirsdag ble det også kjent at letingen også vil omfatte havområdene vest for den malaysiske halvøya.

Lite som peker på et terrorangrep

Tirsdag ble det kjent at flere kinesiske journalister mottatt en epost der en separatistgruppe fra Kina hevder å stå bak flyforsvinningen. Den ukjente angivelige terrorgruppen «Chinese Martyr Brigade» skriver at flyforsvinningen var et hevntokt på vegne av den etniske minoriteten Uighurene i Kina.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters viser forøvrig etterforskningen i saken så langt at det ikke ser ut som at det har vært et angrep rettet mot passasjerflyet.

Reuters siterer både amerikanske og europeiske kilder som jobber tett opp mot etterforskningen. 

En av hovedgrunnene til at de ikke mener det har pågått et terrorangrep om bord, er at elektroniske spor peker på at flyet forsøkte å snu tilbake mot Kuala Lumpur-flyplassen da det forsvant fra radaren.