Suárez briljerte på ny: – Kan nesten innkassere prisen for årets spiller

Liverpool-spissen fikk også mengder av skryt for sin nye personlighet i TV 2s Premier League-studio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Tottenham 4-0

Se studiodiskusjonen øverst og videosammendraget i videovinduet nederst!

Liverpool stormet til tabelltopp i Premier League søndag, etter 4-0-seier mot Tottenham på Anfield.

Nok en gang spilte Luis Suárez en av hovedrollene, og scoret sitt 29. ligamål for sesongen da han satte inn den andre av vertenes fire scoringer.

I TV 2s Premier League-studio etter kampslutt ble det diskutert hvorvidt Liverpool-spissen er favoritt til å hanke inn troféet som årets spiller i ligaen.

– Jeg mener at han nesten allerede kan innkassere den. Du har Yaya Touré og Eden Hazard som kanskje er med og konkurrerer, men jeg mener at han har vært det, sa tidligere Premier League-keeper Thomas Myhre.

Har du Suárez på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Får enorm skryt for holdningsendring
Til tross for at han var utestengt de fem første ligakampene i høst står uruguayaneren med 29 ligamål og elleve målgivende når seks kamper gjenstår av sesongen.

– Det er en fantastisk statistikk. Det er ikke bare at han scorer mål. Han jobber hele tiden. Han har vært enorm, sa den tidligere Everton-målvakten.

Morten Langli pekte på at han også har forandret holdning på banen.

– Se på det positive kroppspråket han har, mot både med-og motspillere. Det er ikke noen tegn til filming. Det er lettere å gjøre det i medgang, men det er ingen tvil om at han har jobbet med seg selv, sa TV 2s kommentator og analyseekspert.

– Ikke en mann i engelsk fotballs historie som har vært mer hatet
Både rasismeepisoden med Patrice Evra og bitingen av Branislav Ivanovic førte til lange suspensjoner for stjernespissen, og Langli mener Liverpools nummer sju er en ny mann.

BEDRE ENN FOWLER: Suárez 29. ligascoring for sesongen tok ham forbi Robbie Fowler, som hadde rekorden på 28 i en sesong siden Premier League startet. Foto: Paul Ellis, AFP Photo.
BEDRE ENN FOWLER: Suárez 29. ligascoring for sesongen tok ham forbi Robbie Fowler, som hadde rekorden på 28 i en sesong siden Premier League startet. Foto: Paul Ellis, AFP Photo.

– Det er omtrent ikke en mann i engelsk fotballs historie som har vært mer hatet og har vært involvert i så dramatiske greier. Nå virker han som en positiv fin fyr som har jobbet knallhardt med seg selv. Det er hyggelig og morsomt å se, og får meg til å få litt troen på det gode i mennesket, sa han. 

Morten Langli
Det er omtrent ikke en mann i engelsk fotballs historie som har vært mer hatet. Nå virker han som en positiv fin fyr som har jobbet knallhardt med seg selv. Det er hyggelig og morsomt å se, og får meg til å få litt troen på det gode i mennesket.

Myhre mener spissens rolle i laget også er endret.

– Han virker balansert og som en del av et kollektiv. Tidligere da han var i episoder kunne han stå litt alene, sa eks-keeperen.

Morten Langli tror Premier Leagues toppscorer også vil takle motgang bedre neste gang han blir utsatt for det.

– Han kunne oppføre seg forkastelig, med et negativt kroppsspråk, men nå er han en helt annen og harmonisk fyr. Det er selvfølgelig lettere i medgang. Skikkelig motgang har han ikke hatt på lenge. Det blir interessant å se hvordan han vil takle det, men det tror jeg han vil gjøre, sa Langli.

PS! Selv leverte Suárez følgende selvsagtheter etter kampslutt.

– Det var en stor uke for oss med tre store kamper. Vi må holde oss rolige. De neste kampene er veldig vanskelige kamper.

Hvem tror du blir årets spiller? Ta diskusjonen! 
Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no