MYSTISKE BILLETTER: En iransk mann som kalte seg «Mr. Ali» booket to billetter til det savnede flyet MH370med to falske pass ved dette reisebyrået i Pattaya i Thailand. (AP Photo/Sakchai Lalit)
MYSTISKE BILLETTER: En iransk mann som kalte seg «Mr. Ali» booket to billetter til det savnede flyet MH370med to falske pass ved dette reisebyrået i Pattaya i Thailand. (AP Photo/Sakchai Lalit)

Mystiske «Mr. Ali» kjøpte billetter med falske pass

En iransk mann skal ha booket de to billettene med de falske passene om bord på savnede MH370.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble et reisebyrå i Pattaya i Thailand undersøkt av lokale etterforskere, etter at to billetter til det savnede Malaysian Airlines-flyet ble kjøpt der med falske pass, melder nyhetsbyrået AP. 

To av passasjerene hadde stjålne pass, og var på vei videre til Europa før flyet gikk ned på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. 

Det er uvisst om disse to har noe med flyforsvinningen å gjøre, men ifølge AP ble billettene booket av en tredje person. 

Vil se nærmere på «Mr. Ali»

Politiførstebetjent Rachthapong Tia-sood sier at reisebyrået ble kontaktet av en iransk mann som presenterte seg selv som «Mr. Ali» torsdag, for å bestille billettene. 

– Vi skal se nærmere på identiteten til denne «Mr. Ali». Det er vanlig å bruke et alias når man driver business her nede, sier Tia-sood til AP. 

Eieren av reisebyrået, Benjaporn Krutnait, forteller til Financial Times at han ikke tror at «Mr. Ali» er tilknyttet terrorister. Grunnen til det er at han ville ha de billigste billettene, og ikke spesifiserte at de to skulle reise med flyet som senere forsvant sporløst. 

Ifølge Financial Times hadde «Mr. Ali» først booket de to mennene på et fly 1. mars, men da de ikke kom med disse flyene ble det lagt inn en ny bestilling.

Fem personer sjekket også inn på flyet, men gikk aldri om bord. Bagasjen deres ble også tatt ut av flyet. Transportminister i Malaysia, Hishammuddin Hussein, sier at de undersøker disse fem passasjerene, men mener at det ikke er mistenkelig. 

En av to identifisert

En av de to ukjente mennene er ifølge Malaysisk politi identifisert, etter at de har sett gjennom overvåkingskameraer. 

De to falske passene som ble brukt, tilhører en østerriker og en italiener som begge har fått sine pass stjålet i Thailand i løpet av de siste to årene.

Passet til italienske Luigi Maraldi er at av de falske passene som ble brukt. Italieneren leverte det fra seg hos en motorsykkelutleier i Phuket, og så det aldri igjen.