Finn Hågen Krogh satser knallhardt mot VM i Falum neste år. Da skal OL-vrakingen revansjeres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finn Hågen Krogh satser knallhardt mot VM i Falum neste år. Da skal OL-vrakingen revansjeres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Krogh: – Følte jeg ble frarøvet en reell sjanse til å ta en OL-medalje

Finn Hågen Krogh vil revansjere Sotsji-vrakingen i VM.

Finn Hågen Krogh ble vraket til OL-sprinten etter først å ha blitt tatt ut. Sprintuttaket sørget for voldsom debatt.

I utgangspunktet var Ola Vigen Hattestad, men da han vant den siste verdenscupsprinten før OL ble det nærmest et krav at han skulle delta. 

– Frarøvet en rell sjanse

Det endte også med OL-gull til Vigen Hattestad, mens Krogh fikk sin livs største skuffelse som langrennsløper. Nå snakker han ut i Nordlys

– Man får ikke gjort noe med det uttaket nå. Men det er klart at det føltes veldig tungt der og da. Jeg hadde trent ekstremt mye padling for å forberede meg til sprinten, og løypa passet meg perfekt. Det var åpent om medaljene, og jeg følte jeg ble frarøvet en reell sjanse til å ta en OL-medalje, sier Krogh til avisen.

Det var flere spørsmål rundt OL-uttaket i sprint. Petter Northugs form hadde ikke vært god i forkant, og han ble slått ut i semifinalen. 

Går for gull

Hvordan Krogh hadde gjort det får vi aldri vite, men han har nå satt seg nye mål for kommende sesong. Da skal han gå for VM-gull i Falun.

– Jeg har realistiske medaljesjanser på 15 kilometer fristil og sprintstafetten, så nå ligger alt fokus der. Vi så jo under årets OL at sprintstafett passer distanseløpere bra, så jeg har et berettiget håp om å få gå den distansen, sier Krogh.