FORBANNELSE: Amanda Kurtovic har slitt voldsomt med skader i Viborg, og føler det har vært som en forbannelse. Nå er hun klar for nye utfordringer. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
FORBANNELSE: Amanda Kurtovic har slitt voldsomt med skader i Viborg, og føler det har vært som en forbannelse. Nå er hun klar for nye utfordringer. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD

Kurtovic ferdig i Viborg

Den norske landslagsspilleren er enig med den danske klubben om ikke å forlenge kontrakten.

Amanda Kurtovic kommer ikke til å forlenge sin kontrakt med danske Viborg.

Det bekrefter danskene på sine hjemmesider mandag.

– Amanda har hatt en vanskelig sesong med skader, så jeg er overbevist over at vi ennå ikke har sett det beste av henne. Men vi er i en periode hvor vi setter tæring etter næring, sier elitesjef Jacob Vestergaard.

Dermed forlater Kurtovic klubben til sommeren, etter to skadeplagede år i Viborg.

– Det har vært frustrerende for meg at jeg for første gang i min karriere har vært så alvorlig skadet. Derfor har det også vært vanskelig å finne rytmen, men jeg er glad for at jeg tok sjansen. Jeg har lært mye, så jeg er klar for nye utfordringer, sier Kurtovic selv.

– Det eneste jeg fokuserer på er å bli frisk
Overfor TV 2 Sporten utdyper 22-åringen:

– Jeg har helt siden jeg begynte i Viborg vært skadet og aldri helt kommet inn i det. Jeg føler for min del at det er en forbannelse å være her. Jeg har vært veldig klar for å gjøre noe nytt, med nye utfordringer. Det eneste jeg fokuserer jeg på er egentlig å bli frisk og at skulderen min skal bli bra igjen. 

– Det har vært to tunge år. Jeg har vært skadet helt siden etter OL. Jeg er veldig klar for å prøve noe nytt og starte med blanke ark et sted. Jeg tror det blir godt for meg - fremfor alt mentalt - at jeg kommer til et sted hvor jeg blir hundre prosent klar igjen, sier hun.

Frir til Larvik
– Jeg har lært veldig mye, i hvert fall av meg selv, og blitt sterkere mentalt. Det har vært en opplevelse. Jeg gleder meg til å gjøre noe nytt og starte noe med blanke ark et annet sted.

– Hvor ser du for deg at det blir?

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Jeg må tenke på mitt eget beste og se på hvor jeg kan utvikle meg som håndballspiller. Det kommer til å ta tid og det gjelder å være tålmodig.

– Kan din tidligere klubb Larvik være en aktuell klubb for deg å returnere til?

– Det kan det absolutt. Larvik er den klubben som er best i Norge. Det er ikke til å stikke under en stol at det er mulighet for at jeg har lyst til det, sier Kurtovic.

Hun bekrefter at det ikke var et vanskelig valg å forlate Viborg og at både hun og klubben er enig i avgjørelsen som nå er tatt.

– Det er noe jeg har vært klar på veldig lenge. Klubben er under et økonomisk press, de sliter veldig. De må kutte ned økonomien, og dette er noe vi ble enige om på et møte, sier den tidligere Sandefjord-, Nordstrand-, Byåsen-, og Larvik-spilleren.