ÅSTEDET: 26-åringen fant sin tidligere samboer sammen med hennes nye kjæreste i dette leilighetsbygget. Han har erkjent at han slo den avdøde Preben Michael Dimmen i hodet med en flaske. Foto: Andreas Bjerknes / NTB scanpix.
ÅSTEDET: 26-åringen fant sin tidligere samboer sammen med hennes nye kjæreste i dette leilighetsbygget. Han har erkjent at han slo den avdøde Preben Michael Dimmen i hodet med en flaske. Foto: Andreas Bjerknes / NTB scanpix.

Ulstein-drapet: Gutt (2) vitne til at pappa slo i hjel Preben (27) med flaske

ÅLESUND (TV 2): Preben Mikael Dimmen(27) ble angrepet og slått flere ganger i hodet med en flaske mens han lå og sov. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag startet rettssaken mot mannen som er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på Preben Mikael Dimmen i Ulstein 29. oktober i fjor.

Den tiltalte er en 26 år gammel norsk statsborger med russisk opphav. Mannen har vært bosatt i Norge siden 2002.

Han var tidligere samboer med den avdødes kjæreste og de har et to år gammelt barn sammen.

Mannen har tidligere innrømmet de faktiske forhold, men han erkjente seg ikke skyldig i tiltalen om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. 

– Det var den tiltalte selv som ringte til politiet og meldte fra om at noen hadde blitt slått i hodet med en flaske og at der var blod. Preben Mikael Dimmen ble slått med en whiskyflaske, sa statsadvokat Jogeir Nogva i sitt innledningsforedrag.  

– Ikke sjalu

Den tiltalte og Preben Mikael Dimmen ble nærmeste naboer da de flyttet inn nyoppførte firemannsboliger sommeren 2013. Dimmen bodde i underetasjen, mens den tiltalte, hans samboer og deres to år gamle sønn bodde i etasjen over. 

Den tiltalte sa at forholdet mellom han og samboeren hadde skrantet i lengre tid. 

– Det var mye krangling og ikke et velfungerende forhold, sa den tiltalte i retten.  

Da den tiltalte kom hjem fra et fire ukers jobboppdrag på sjøen innrømmet samboeren at hun hadde innledet et forhold til Dimmen. 

– Jeg hadde selv et forhold til en annen kvinne. Men av hensyn til vårt barn valgte vi to likevel å bli boende sammen. Forholdet var vanskelig og vi kranglet mye.  

På drapsnatten forklarte tiltalte at han hadde drukket øl. Han kom tilbake til leiligheten på natten og ble møtt i døren av sin eks-samboer. Hun sa at Dimmen og barnet lå og sov på soverommet. 

– Etter dette husker jeg ikke mer av hendelsen, sa 26-åringen.

Dødsdrama på soverommet

Dimmens kjæreste og tiltaltes eks-samboer sa i retten at hennes to år gamle sønn våknet av all ropingen og lå i sengen bare 50 cm unna Dimmen da tiltalte stormet inn på soverommet.  

– Jeg skrek: Ikke gjør det, ikke gjør det, og prøvde å ta fra han flasken. Jeg kravlet på ryggen hans og prøvde å stanse dette med alle mulige midler. Jeg falt på gulvet, reiste meg opp og prøvde å stanse han på nytt. Jeg skrek: Du kommer til å drepe han! Du må slutte!

Kvinnen tok barnet ut fra soverommet straks hun innså hva som hadde skjedd.

Varslet ambulanse

Det neste tiltalte husket var at han ringte etter ambulanse for å skaffe hjelp. Han holdt Dimmens hode og prøvde å sikre frie luftveier.

Etter en stund kom ambulanse og politi til stedet og tiltalte ble pågrepet. 

Dimmen ble fløyet til St. Olavs hospital der han ble erklært død av skadene samme dag.

Politiet tok blant beslag i en blodig whiskyflaske, som politiet mener ble brukt til å påføre Dimmen flere slag mot hoderegionen. 

– Var det fordi du var sjalu at du gjorde dette?, spurte statsadvokat Jogeir Nogva.

– Nei, jeg var ikke sjalu. Men det var provoserende at hun sprang opp og ned mellom leilighetene. Jeg ville at dette samlivsbruddet skulle gjøres på en ordentlig måte. 

I retten ga den tiltalte uttrykk for at han angret på handlingen. 

– Jeg er lei meg og vil be om unnskyldning. Det er sikkert ikke rom for tilgivelse. Jeg må stå for det jeg har gjort, men jeg er forferdelig lei meg, sa 26-åringen.

Rettssaken fortsetter til og med onsdag. Torgeir H. Langva er tiltaltes forsvarer, mens Inger Marie Sperre er bistandsadvokat for de etterlatte.