SOV I BILEN: Åtte år gamle Scott McKechnie Skifjell ble med i bilen da mannen stjal den. Han sov i baksettet. Foto: Privat
SOV I BILEN: Åtte år gamle Scott McKechnie Skifjell ble med i bilen da mannen stjal den. Han sov i baksettet. Foto: Privat

Mann (31) pågrepet for å ha stukket av med Scott (8) i stjålet bil

En 31 år gammel mann er pågrepet og siktet for biltyveri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet av politiet i Buskerud mandag formiddag.

Han er siktet for biltyveri, ikke kidnapping, opplyser politioverbetjent Torgeir Ødegård i Vestfold politidistrikt til NTB.

Politiet sier det ikke er noe som tyder på at gjerningsmannen var ute etter noe annet enn å ta en bil. Da det plutselig viste seg at det var en passasjer i bilen, ble gutten fort sluppet av.

Åtte år gamle Scott McKechnie Skifjell lå og sov i bakesetet på bilen da moren Kathleen Skifjell stoppet på bensinstasjonen i Revetal for å kjøpe en flaske vann lørdag kveld. Hun forlot bilen med nøklene i. Da hun kom ut, var bilen borte.

– Jeg hadde sovnet i bilen, og så våknet jeg av at en mann sa at jeg skulle gå ut og inn i et hus ved siden av, for der var mammaen min, fortalte åtteåringen til NRK i helgen.

Bilen ble funnet på Kongsberg ved 2-tiden natt til søndag, men ingen personer var da i nærheten av kjøretøyet. Etterforskningen ledet politiet til mannen som ble pågrepet mandag formiddag.

Politiet er også på utkikk etter en annen mann som skal ha tilknytning til saken.