– Folk med problemer er det morsomste i verden å spille

Skuespiller Anne Marie Ottersen (68) elsker rollen sin i «Hotel Cæsar».

I januar sjekket Anne Marie Ottersen (68) inn på «Hotel Cæsar», og føyer seg i rekken blant kjente, norske skuespillere som gjester den folkekjære TV-serien.

TV-seerne har fått noen måneder til å bli kjent med hennes rollefigur «Sigrid» - den noe usympatiske moren til Hilde Lyråns karakter som muligens har demens. En rollefigur som Ottersen synes er veldig morsom å spille.

– Folk med problemer er det morsomste i verden å spille. Da får man brukt sider av seg selv, som man ikke bruker så ofte i det daglige livet. Det er gøy å kunne ta det ut i roller, forteller hun til TV 2.

– De var så sinte på meg

Ifølge skuespilleren har folk en tendens til å blande karakter og den virkelige personen, noe hun har opplevd mange ganger. Hennes karakter i «Hotel Cæsar» har foreløpig ikke skapt noen problemer, men en tidligere rolle ga henne en absurd opplevelse.

– Jeg spilte jordmor i et stykke på Nationaltheatret, og da kom det noen jordmødre inn på prøvene, og de var så sinte på meg. Jeg trodde ikke mine egne øyne, og måtte si «dere vet at jeg ikke er jordmor? Jeg er skuespiller som spiller jordmor». Da fikk jeg bare tilbake at «jeg kunne bare prøve å unnskylde meg». Jeg gikk så mange runder for å prøve å forklare, men det hjalp ikke. Det er ulempen med å spille en litt usympatisk karakter, sier skuespilleren. 

Frykter demens

Hun kan ikke røpe hvor lenge hun blir i «Hotel Cæsar», men Ottersen synes det er fabelaktig å få være en del av innspillingen.

Flere stiller seg spørsmålet om «Sigrid» er dement, og om det er grunnen til de slemme og uforståelige handlingene hennes. Ottersen har ikke gjort noe spesielt for å sette seg inn i rollefiguren, men innrømmer at det er en sykdom hun frykter.

– Alle kjenner på den frykten. Å miste seg selv mentalt må være noe av det verste som finnes. Jeg har alltid lurt på hvordan det ser ut inne fra. Det er vanskelig å få greie på, sier hun.