ISOLASJON: Polititoppen Eirik Jensen ble for to uker siden pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ISOLASJON: Polititoppen Eirik Jensen ble for to uker siden pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Spesialenheten vil be om forlenget isolasjon for Eirik Jensen

Forsvarer Jens-Ove Hagen mener pressen bør være til stede for å få innsikt i saken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesialenheten for politisaker ønsker at politimannen Eirik Jensen skal sitte videre i isolasjon.

– Vi begjærer ytterligere to uker med isolasjon, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker i en kort kommentar til TV 2.

Det samme bekrefter hans forsvarer Jens-Ove Hagen.

– Jeg kan bekrefte at det blir et rettsmøte i morgen hvor Spesialenheten vil be om at han får en ny periode med isolasjon, sier Hagen.

Eirik Jensen ble pågrepet på vei til jobb 24. februar i år og siktet for grov korrupsjon. Dagen etter ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene måtte han sitte i isolasjon.

Det er kun spørsmålet om videre isolasjon som skal behandles av Oslo tingrett i morgen.

– Vi vil motsette oss videre isolasjon. Jeg mener det er et uforholdsmessig inngrep å la han sitte videre isolert i fengsel. Spesialenheten har i løpet av de to ukene han har sittet fengslet, ikke konfrontert han med de bevisene de mener å ha, sier Hagen til TV 2.

Hagen opplyser at Eirik Jensen selv ikke vil være til stede under rettsmøtet. Spesialenheten for politisaker har ikke svart på TV 2s henvendelse i dag.

Forsvareren mener pressen bør få være til stede under rettsmøtet, slik at journalistene får anledning til å gjøre seg best mulig kjent med saken.