IKKE ET FUNN: Denne delen trodde vietnamesiske myndigheter at kunne stamme fra det savnede flyet, men dette viste seg å være feil. Foto: Vietnamesiske myndigheter
IKKE ET FUNN: Denne delen trodde vietnamesiske myndigheter at kunne stamme fra det savnede flyet, men dette viste seg å være feil. Foto: Vietnamesiske myndigheter

Ingen vrakrester fra det savnede flyet er funnet

Hva som har skjedd med det savnede flyet fra Malaysia Airlines er fortsatt et mysterium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt ikke funnet vrakrester av det savnede flyet fra Malaysia Airlines.

Det opplyser malaysiske myndigheter på en pressekonferanse mandag.

Det ble søndag opplyst at det som kunne være en dør fra det savnede flyet var blitt observert i havet sør for Vietnam, men dette viser seg nå å ikke ha noe med flight MH370 å gjøre.

I det samme området ble det også observert et oljeflak i havoverflaten. Det skal analyseres om dette kan stamme fra det savnede flyet.

Stjålne pass brukt med asiatisk utseende

Tidligere har det blitt kjent at to av passasjerene på flyet reiste med stjålne pass, som opprinnelig har tilhørt en italiener og en østerriker, men som begge lever i beste velgående. Passene deres skal ha blitt stjålet under en reise i Thailand.

Nå er det klart at de to som benyttet seg av de stjålne passene, og som var med om bord i flyet, hadde asiatisk utseende, ifølge landets innenriksminister.

Utelukker ikke kapring

– Jeg er svært overrasket over at kontrollørene ikke kan tenke: En italiener og en østerriker med asiatiske ansiktstrekk, sa innenriksminister Zahid Hamidi til Malaysias nyhetsbyrå Bernama søndag kveld.

– Vi skal gjennomføre en intern gransking, spesielt av de ansatte som var på jobb ved passkontrollen da MH370 tok av fra Kuala Lumpur, legger han til.

Under en pressekonferanse mandag sa etterforskningslederen at de fortsatt undersøker alle mulighet, og at flykapring ikke er utelukket.

(TV 2/ NTB)