Wigan-eieren til TV 2: – Uwe skjønner alt om fotball

Dave Whelan brukte kun tre minutter på å bestemme seg for at tyskeren var det han så etter som manager.

Manchester City-Wigan 1-2

Manchester/Bergen (TV 2 Sporten):

For andre gang på to sesonger sjokkerte Wigan mot Manchester City i FA-cupen, da de søndag slo de lyseblå 2-1 på Etihad Stadium i kvartfinalen av engelsk fotballs største cupturnering.

Les også: Röslers cupbombe - slo ut gamleklubben på Etihad Stadium

ET ENESTE STORT SMIL: Dave Whelan kunne juble etter triumf mot Manchester City. Foto: Phil Noble, Reuters
ET ENESTE STORT SMIL: Dave Whelan kunne juble etter triumf mot Manchester City. Foto: Phil Noble, Reuters

Etter kampslutt møtte TV 2 Sportens kommentator Kasper Wikestad en strålende fornøyd klubbeier Dave Whelan.

– Det er en drøm å komme til Wembley. Det er hovedkvarteret til engelsk fotball, og det er så spennende å dra dit. Jeg har vært der som spiller, og det var fantastisk. Og jeg har dratt dit som klubbeier og vunnet. Vi ser fram til det igjen, sa Whelan.

Mannen som i mai i fjor ledet sitt elskede Wigan ut på Wembley-matten var også full av lovord om manager Uwe Rösler.

– Uwe har gjort en super jobb. Da jeg intervjuet ham tok det meg tre minutter å bestemme meg for at han har alt jeg ser etter. Han er tøff, han er rettferdig, han får spillerne til å jobbe hardt og trene hardt. Han skjønner at det er både et fysisk spill og et psykisk spill. Han skjønner alt om fotball. Vi har en god atmosfære i Wigan nå. Vi kan vinne enhver kamp og du kan føle det. Jeg elsker den følelsen.

– Dere kan gjøre alt nå?

– Vi kom hit, og da vi trakk City borte tenkte vi at det ville bli tøft. Men i dag var vi best i 1. omgang og i fjor var vi best i FA-cupfinalen, sa Whelan.

ENGASJERT: Uwe Röslers Wigan slo Manchester City på Etihad Stadium. Foto: Pail Ellis, AFP Photo
ENGASJERT: Uwe Röslers Wigan slo Manchester City på Etihad Stadium. Foto: Pail Ellis, AFP Photo

TV 2 Play: Her får Rösler sin hyllest av City-fansen

Rösler: – En perfekt dag
Også Rösler selv var selvsagt strålende fornøyd etter returen til sin gamle hjemby, der han ble hyllet før kamp og stod igjen som den store vinneren etterpå.

– Det var en perfekt dag. Taktikken fungerte perfekt. Supporterne her har behandlet meg veldig bra og jeg skal være veldig respektfull når vi nå har vunnet kampen. Vi jobbet veldig hardt, og i 2. omgang ble det hardere og hardere. For å få et resultat her må vi ha litt flaks, men jeg mener det var rettferdig. Til slutt var seieren fortjent. 99 av 100 eksperter ville sagt at vi ikke hadde noen sjanse her i dag.

Men at han selv er et taktisk geni ville han ikke høre snakk om.

– Jeg vil ikke si geni. Jeg vil si at jeg gjorde hjemmeleksen min. Jeg studerte arbeidet Roberto Martinez gjorde da han vant FA-cupen og jobben de gjorde da de kun tapte 0-1 her i ligaen. Vi kopierte mye, men vi la også vår egen identitet i det. Balansen var perfekt, sa Rösler.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk