– Har Arsenal nettopp vunnet sitt første trofé?

Trevor Morley mente Arsène Wenger var blant dem som jublet høyest søndag.

Se FA-cupen og Premier League på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Forut for FA-cupkvartfinalen mellom Wigan og Manchester City søndag ble det klart at Arsenal kom til å møte vinneren av nettopp den kampen i semifinalen på Wembley.

De fleste så på det som en mareritt-trekning for Arsène Wengers lag, men ettersom Wigan stod for rundens sjokk og vant 2-1 på Etihad Stadium var plutselig franskmannen og hans lag blant de største vinnerne søndag.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

– En mann som er fornøyd er Arsène Wenger. Har Arsenal nettopp vunnet sitt første trofé? Arsène Wenger smiler i dag når han ser på trekningen og på hvilke lag som er igjen. Ikke for å være mangelfull på respekt overfor de andre lagene som er igjen, men Arsenal-fansen feirer også i dag, sa Trevor Morley i TV 2s studio etter kampslutt på Etihad Stadium søndag.

I studio satt også Aleksander Schau, som mente det var noe tidlig å dele ut troféet til de røde fra Nord-London allerede.

– Det er Uwe Rösler mot Arsenal, og det kan bli et lignende kampbilde som i dag. Han vil jo gå ut og prøve å kvele kreativiteten til Arsenal lengst mulig, holde nullen i 20-25 minutter og prøve å pirke inn et mål eller to. Det er mer åpent enn man tror. Wigan har slått ut Cardiff og Crystal Palace, som begge er Premier League-lag, og så tar de det som for mange er seriefavoritten, sa Schau.

– En drøy påstand
Leder Bjørn Furuheim i Arsenals skandinaviske supporterklubb er også uenig med Trevor Morley sine påstander.

– Nei, den er litt drøy. Jeg tenker overhodet ikke slik at vi allerede er klar for en cupfinale. Selvsagt er det bedre for oss å møte Wigan enn Manchester City. Men Wigan har vist at de ikke står tilbake for noen og slo jo Manchester City i Manchester. Så vi må ikke tro at vi kan spasere oss til en finale, og at semifinalen blir en «walk in the park», som de sier på engelsk, humrer Furuheim.

– Hva ville et FA-cuptrofé bety for Arsenal-fansen om dere skulle gå hele veien?

– Jeg tror at vi alle er så sulteforet på et trofé nå, at FA-cuppokalen er svært ettertraktet. Men om jeg hadde valget mellom Premier League-gullet eller FA-cuptroféet, så ville jeg valgt Premier League-tittelen. Seriegullet henger nok høyest for de fleste supporterne, poengterer han.

– Vi vet om magien ved FA-cupen, men Arsenal er store favoritter

Allikevel er det ingen som helst tvil om at Arsenal må sees på som den største kandidaten til å sikre seg FA-cuppokalen denne sesongen.

 De er store favoritter. Det er litt press på Arsène Wenger nå, for alle supporterne vil tenke at de har det i lommen allerede når man ser på hvilke lag som er igjen. Men slik er det ikke. Vi vet om magien ved FA-cupen, men de er store favoritter, sa Morley.

Nå står nemlig kun Wigan og en finale mot enten Hull eller Sheffield United i veien for «The Gunners' første trofé på åtte år. Aleksander Schau mener dog at ikke Wengers lag må ta noe på forskudd.

– Det er egentlig bare for Wenger å vise de to siste cupoppgjørene mellom Manchester City og Wigan. Det burde være motivasjon mer enn nok. Da skjønner du at det blir en fæl reise for Arsène Wenger og guttene, sa han.

Diskusjon rundt Wembley som semifinalearena
Til Wembley skal uansett både Arsenal, Wigan, Sheffield United og Hull, selv om man i TV 2s studio ikke nødvendigvis var enige i at det var slik det burde være.

JUBLET NOK SØNDAG: Arsène Wenger er nok glad for at det ble Wigan og ikke Manchester City som motstander i FA-cupsemifinalen. Foto: Rui Vieira, AF Photo
JUBLET NOK SØNDAG: Arsène Wenger er nok glad for at det ble Wigan og ikke Manchester City som motstander i FA-cupsemifinalen. Foto: Rui Vieira, AF Photo

– Arsenal har en stor fordel. De får lov til å spille hjemme i London, mens alle de andre må reise langt. Det skal være noe helt spesielt. Det skal være unikt å spille på Wembley. Det skal være finalen. Hvorfor skal tre lag nordfra reise til London for å spille på Wembley? Det er bare tull, sa Schau.

Se hva Trevor Morley svarte, og den heftige diskusjonen som oppstod, i videovinduet i saken!