Lillehammer vant maratonkamp

– En kamp som det virket som bare kunne pågått og pågått, sier Lillehammer-sjef. 

Det så lenge ut som om Lillehammer skulle ta en komfortabel seier mot Lørenskog i søndagens andre kvartfinalekamp.

Scoringer av Nick Dineen og Robin Bergman sørget for at Lillehammer ledet 2-0 etter første periode, og i starten av andre periode øket  Alexander Reichenberg til 3-0-ledelse i power play.

Men så våknet Lørenskog, som vant den første kvartfinalekampen mellom lagene 2-1.

VANT MARATONKAMP: Lillehammer slo Lørenskog 4-3. Kampen ble først avgjort i andre overtidsperiode. Foto: TV 2 Sumo.
VANT MARATONKAMP: Lillehammer slo Lørenskog 4-3. Kampen ble først avgjort i andre overtidsperiode. Foto: TV 2 Sumo.

To scoringer av Kenny Corupe i henholdsvis andre og tredje periode, og én fulltreffer avMats Frøshaug sørget for at det stod 3-3 etter full tid.

Dermed måtte kampen avgjøres i overtidsperioder. Den første overtidsperioden endte målløst og først 13 minutter og 24 sekunder i den andre overtidsperioden ble kampen avgjort.

Joakim Arnestad-Eidsæther scoret det avgjørende målet slik kampen endte med 4-3-seier. Stillingen mellom lagene etter to kamper er 1-1.

STORMER MOT SEMIFINALEN: Vålerenga tok sin andre strake seier mot Frisk/Asker. Søndag vant Oslo-klubben 6-2.  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
STORMER MOT SEMIFINALEN: Vålerenga tok sin andre strake seier mot Frisk/Asker. Søndag vant Oslo-klubben 6-2.  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

– Det ble en kamp helt ulik den første. Jeg synes at vi ble for passive i den første kampen, men i denne kampen spilte vi helt annerledes fra starten av. Vi fikk to mål ganske tidlig og jeg følte liksom vi hadde brukbar kontroll, oppsummerer Lillehammers daglige leder Øystein Tronrud til TV 2 Sporten kort tid etter kampslutt.

– Men da Lørenskog satte inn 1-3-scoringen i andre periode, falt vi litt tilbake. Og så ble vi litt «kjørt», fortsetter han.

– Kunne pågått og pågått
Han mener Lillehammer burde ha avgjort kampen i første overtidsperiode.

– Jeg synes at vi hadde de desidert største sjansene i «sudden death», selv om det lenge bare virket som om dette skulle bli en kamp som bare kunne pågått og pågått. Men da vi kom ut i fjerde periode så gjorde spillerne mer og mer feil. Spillerne ble tunge i beina, men vi klarte heldigvis å avgjøre, sier Lillehammer-sjefen.

– Hva tenker du om sjansene til å komme til semifinalen i sluttspillet?

– Nå vant vi tilbake hjemmebanefordelen og sånn sett så mener jeg at vi har en liten fordel. Men dette er fremdeles helt åpent, poengterer han.

Oilers og Vålerenga stormer mot semifinale
Stavanger Oilers mistet seriegullet på målstreken til Vålerenga i GET-ligaen i aller siste serierunde.

Nå jakter Stavanger-klubben revansje i sluttspillet. 

Vålerenga og Stavanger Oilers regnes som de to store favorittene til ny finaleplass i sluttspillet, og søndag tok begge sine andre strake seire i kvartfinalene mot henholdsvis Frisk/Asker og Rosenborg.

Stavanger Oilers slo Rosenborg 4-2 i Trondheim, etter å ha vunnet den første kampen overbevisende 6-2.

Målscorere for Oilers i Trondheim var Kurt Davis, Martin Strandfeldt, Jean-Michel Daoust og Juha-Pekka Loikas.

– Men det er forsatt alle muligheter her, fortalte Rosenborgs trener Hasse Hansson til Adressa.no.

Vålerenga med ny storseier
Vålerenga fulgte opp 4-1-seieren på Jordal med å slå Frisk/Asker 6-2 i den andre kampen.

Også Storhamar er på god vei mot semfinalen. Søndag tok Storhamar sin andre strake seier mot Sparta Sarpsborg. Kampen endte 3-1.

Kvartfinalene spilles best av sju.