Romøren åpner for å fortsette hoppkarrieren etter VM-uttaket

Alexander Stöckl tok ut seks mann til skiflygings-VM i Harrachov. Bjørn Einar Romøren er blant de uttatte.

HOLMENKOLLEN (TV 2): Alexander Stöckl tok etter Holmenkoll-rennet ut laget som skal representere Norge under skiflygings-VM i Harrachov neste helg.

Laget inneholder seks navn, mot de vanlige fem, og den største overraskelsen er at Bjørn Einar Romøren er tatt ut på laget.

– En kjempedag for meg
Romøren er tatt ut etter sterke prestasjoner i kontinentalcupen denne helgen, der han blant annet vant et renn.

– Dette er flotte nyheter og en kjempedag for meg. Jeg vant et hopprenn i kontinentalcupen og fikk deretter nyheten om at jeg er tatt ut til VM. Nå må jeg bare brette ut vingene og kline til. Jeg skal «bånne» bakken så det holder, sier en offensiv Romøren til TV 2 Sporten.

– Er du overrasket over å bli tatt ut?

– Jeg er først og fremst veldig glad, men det blir feil å si at det kom som lyn fra klar himmel. Men jeg regnet faktisk ikke med å bli tatt ut siden Tom Hilde har vært så god i det siste, poengterer han.

Åpner for å fortsette
Etter en kjedelig ryggskade i 2012 mistet han landslagsplassen. Og i comeback-sesongen var han aldri aktuell for Sotsji-OL som var målet.

I januar gjorde Romøren det klart at denne sesongen blir hans siste på toppnivå. Nå åpner han for å gjøre helomvending etter å ha fått de gledelige nyhetene om uttaket til skiflygings-VM i Harrachov.

– Det har ligget i luften og jeg har sagt før at jeg kom til å legge opp etter sesongen. Men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg konsentrerer meg om det jeg skal gjøre frem til sesongen er avsluttet. Ingenting er hugget inn i stein, og den endelige avgjørelsen tar jeg etter denne sesongen. Jeg vil ikke evaluere under sesong, men jeg vil evaluere ting etter at sesongen er ferdig, sier Romøren.

I 2005 satte Romøren ny verdensrekord i skiflyging med 239 meter i Planica i Slovenia.  To ganger har han vært med på å vinne lagkonkurransen i VM i skiflyging – i 2004 og 2006.

En stor del av grunnen til uttaket er at Anders Fannemel falt på trening i Holmenkollen, og det ennå er usikkert om Fannemel skal hoppe i Harrachov.

– Etter trening i morgen bestemmer vi om Fannemel skal hoppe. Det er en krevende bakke i Harrachov, så det er viktig at han er klar for å hoppe igjen, sier Alexander Stöckl.

Avgjøres på trening
Hvem som faktisk skal hoppe i selve rennene blir avgjort av hvordan utøverne presterer på trening.

– Romøren får de to hoppene på treningen torsdag å overbevise på, sier Stöckl.

Fredag er det kvalifisering, og laget tas derfor ut etter torsdagen.

– Det er en vanskelig jobb for oss. Vi kan ikke bare se oss blind på lengden, men må vurdere vind og lignende i tillegg, sier Stöckl.

Resten av laget er: Anders Bardal, Tom Hilde, Rune Velta og Andreas Stjernen.

Det er nok størst grunn til å knyte forventninger til Anders Bardal. Han vant i Granåsen før helgen, og ble nummer to i Holmenkollen.

Da hadde han noen tekniske utfordringer med timingen av satsen.

– Det vil hemme han ennå mer i skiflyging, så det er viktig at han får orden på det til VM, sier TV 2s hoppekspert Kjetil Strandbråten.