TATT AV BILTYV: Scott (8) ble vekket av biltyven som ba han gå ut av bilen. FOTO: Privat/TV 2
TATT AV BILTYV: Scott (8) ble vekket av biltyven som ba han gå ut av bilen. FOTO: Privat/TV 2

BIL MED SOVENDE GUTT (8) STJÅLET I VESTFOLD:

Scott (8) våknet av stresset biltyv 

Mamma Kathleen Skifjell (53) er lettet over at alt gikk bra da en tyv tok bilen med hennes sovende sønn i baksetet lørdag kveld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag møtte TV 2 Kathleen Skifjell, som i går opplevde alle foreldres verste mareritt:

Hun parkerte bilen sin et kort øyeblikk ulåst utenfor Statoil-stasjonen på Revetal i Vestfold. Klokken var noe før 20.00. Bak i bilen satt sønnen Scott (8) og sov.

Da Skifjell kom ut igjen etter et par minutter var både bilen og gutten borte.

Forsøkte å berolige seg selv

– Jeg skjønte ingenting. Først trodde jeg at jeg kanskje hadde parkert et annet sted og bare glemt hvor. Men bilen var vekk, forteller Skifjell til TV 2.

Det første hun tenkte på var å varsle politiet. Det ble raskt startet leting etter den stjålne bilen.

– Jeg forsøkte å berolige meg selv med tanken om at de som hadde tatt bilen var ute etter en bil, og ikke en gutt, sier Skifjell.

Ble bedt om å gå ut og ringe på et hus

Litt før klokken 20.30 ble gutten bedt om å gå ut av bilen, som da hadde kjørt noen kilometer fra bensinstasjonen.

– Hva har han fortalt?

– At han våknet og at det var en litt stresset mann som sa at han måtte komme seg ut av bilen fort og ringe på et hus han pekte på. Jeg tror han var så søvnig at han ikke klarte å reagere helt før han nesten hadde ringt på. Der var det heldigvis noen snille mennesker som tok i mot ham.

Lagde pannekaker til kvelds

Mor og sønn ble kort tid etter gjenforent.

– Han var helt vanlig. Vi lagde pannekaker til kvelds og han sov godt i natt. Han har virket helt fornøyd i dag også, forteller den skremte moren.

– Stor tabbe

Hun kommer aldri til å forlate bilen ulåst igjen.

– Det var en stor tabbe og det har jeg virkelig skjønt. Der lærte jeg en veldig dyr lærepenge. Selv om du bare er borte ett minutt, så kan ting skje, sier Skifjell.

Senere på kvelden ble også den stjålne bilen funnet litt sør for Kongsberg. Forlatt. Men gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

Ingen mistenkte

– Vi har ingen mistenkte så langt i saken. Men vi etterforsker nå videre både teknisk og taktisk. Vi har blant annet satt i gang tekniske undersøkelser av den stjålne bilen, sier Rina Stokke, politiadvokat i Vestfold politidistrikt, til TV 2.

– Er dette en sak som kun gjelder biltyveri?

– Ja, det er ingenting som tyder på at gjerningsmannen forsettlig tok med seg gutten. Han har også gjort alt det riktige i etterkant, med å sette ham av, svarer Stokke.