VANT SOM HAN VILLE: Severin Freund (Tyskland) hoppet lengst av alle og tok en suveren seier i Holmenkollen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VANT SOM HAN VILLE: Severin Freund (Tyskland) hoppet lengst av alle og tok en suveren seier i Holmenkollen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Severin suveren da Holmenkollen-marerittet fikk ny næring

– Blir for dumt å være misfornøyd med andreplass, sier Anders Bardal.

Holmenkollen/Bergen (TV 2 Sporten): Det som er i ferd med å bli en Holmenkollen-forbannelse for norske skihoppere fortsetter.

Siden Espen Bredesen vant i 1994 har kun en nordmann lykkes å vinne i nasjonalanlegget. Roar Ljøkelsøy i 2004. Tidligere var bakken en norsk suksessarena.

Plasseringsmessig var Anders Bardal så nær han kunne være å ta seieren, men til slutt var han 13 poeng bak vinneren Severin Freund, uten at Bardal var veldig skuffet over det.

– Det blir for dumt å være misfornøyd i hvertfall, men det hadde vært veldig godt å ta med seg en Kollen-seier også, sier Bardal til TV 2.

NUMMER TO: Anders Bardal ble nummer to under søndagens verdenscuprenn i hopp. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NUMMER TO: Anders Bardal ble nummer to under søndagens verdenscuprenn i hopp. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trønderhopperen har ikke reflektert over den norske seierstørken i det dagens vinner kaller for «Vintersportens hovedstad».

– Jeg skal ikke si hva det er som gjør at vi ikke har vunnet, men selv har jeg de siste årene brukt å dabbet av mot slutten av sesongen.

Tekniske ting

TV 2s hoppekspert mener det er tekniske ting som gjør at Bardal ikke når helt opp.

– Han blir nummer to uten at han tar ut hele potensialet. Det er en bra prestasjon, men han var ikke spesielt nære å vinne heller. Han greier ikke å starte bevegelsen sin helt riktig, og da mister han det siste lille som han trenger for å ta med seg farten ned i bakken, sier Kjetil Strandbråten.

– Dessverre må vi vente ett år til på å få en norsk vinner igjen.

Severin suveren 

Anders Bardal hoppet 128 meter i førsteomgang, men det holdt bare til en foreløpig andreplass.

Tyskeren Severin Freund slo til med et hopp på 132 meter og tok en klar ledelse. 

Med med sitt hopp på 130,5 meter under vanskelige forhold i finaleomgangen sikret Freund seg en suveren seier.

– Det føles helt utrolig å vinne på en så spesiell plass.Det er alltid fantastisk å hoppe i denne bakken, med en spesiell atmosfære. Dette er en spesiell dag for meg, sa Freund på pressekonferansen etter rennet.

I finaleomgangen hoppet Bardal 127 meter og sikret med det andreplassen.

Hilde nest beste
Kamil Stoch fra Polen ble nummer tre og sikret seg mer eller mindre seieren i verdenscupen sammenlagt. Det var forøvrig 27. gang i karrieren at polakken havnet på pallen i verdenscupen i løpet av sin karriere.

Tom Hilde ble nest beste nordmann på en 13. plass.

– Jeg er veldig fornøyd med hoppingen i dag. Men jeg er litt irritert over at jeg krysser skiene på det andre hoppet og taper mange verdifulle meter. Jeg håper på noe artigere enn en 13. plass eller 16. plass i Holmenkollen neste helg, sa Tom Hilde til NRK etter finaleomgangen.

Andreas Stjernen ble nummer 17 og Rune Velta nummer 19 under verdenscuprennet på hjemmebane i Holmenkollen.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, det er flere som er i rute til skiflygings-VM neste helg. Andreas Bardal er solid og leverer gode resultater hele veien, sa landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2.