Flyet krasjet med fallskjermhopperen

Den 87 år gamle piloten satte vingen på flyet fast i fallskjermtrådene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kollisjonen skjedde lørdag morgen ved den lille flyplassen i South Lakeland i Florida. Utrolig nok kom både piloten og fallskjermhopperen fra ulykken uten større skader.

Piloten, 87 år gamle Shannon Trembley, holdt på med «touch and goes». En manøver hvor flyet tar i bakken, for så å ta av igjen i neste øyeblikk.  

På vei opp igjen tredje gangen skjedde ulykken. Vingen på det lille Cessna-flyet kom inni fallskjermtrådene til hopperen.

Cessna-flyet gjorde et nesestup, og fallskjermhopperen ble kastet mot bakken. 

Hendelsen er dokumentert i en bildeserie fra fotografen Tim Telford. Han skulle fotografere fallskjermhopperne som landet.

– Jeg hørte flyet kom, og jeg tenkte jeg skulle ta noen tette bilder av fallskjermhopperne og flyet som var farlig nær, sier Telford til The Times

Resultatet ble en dramatisk bildeserie, som du også kan se i toppen av artikkelen. 

Ifølge Telford hadde piloten på flyet som slapp av fallskjermhopperne brukt en radiofrekvens, som deles av piloter i nærheten, for å advare om at det var mange hoppere i luften. 

– Dette var virkelig ikke noe jeg forventet å få bilde av, sier Telford. 

Begge mennene ble fraktet til sykehus. Fallskjermhopperen ble behandlet og skrevet ut lørdag, men piloten ble holdt til observasjon over natten. 

Amerikanske luftfartsmyndigheter gransker ulykken.