Hyllet Anbjørg Sætre Håtun på kvinnedagen

Jon Andreas Håtuns melodi til sin avdøde kone ble spilt av rådhusklokkene i Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anbjørg Sætre Håtun rørte mange med sin åpenhet om kreft, og fikk selv høre hyllestverket musikermannen lagde til og om henne, før hun døde av kreft i januar

Sammen med familie og venner var Jon Andreas Håtun på plass utenfor Oslo rådhus i ettermiddag da melodien «Til Anbjørg» ble spilt av rådhusklokkene. 

– Det er jo et verk jeg har skrevet til henne, som hun har hørt. Det er en måte å ta vare på hennes ånd videre, sier Håtun til TV 2. 

Han synes det får ekstra stor betydning at melodien spilles på kvinnedagen. 

– Det er helt spesielt å få et stykke fremført i rådhuset på kvinnedagen. Anbjørg betydde mye for en rekke mennesker, men også for mange kvinner. 

– Nå har Anbjørg det bra

– Hva tenkte du da du sto her og hørte melodien?

– Da tenkte jeg at nå har Anbjørg det bra. Og nå har jeg det også ganske bra, selv om det også var litt trist.

Og fra og med i dag er melodien også tilgjengelig i digitalt format.

– Det er mange som har ønsket seg melodien. Og det er fint at folk har med seg Anbjørg i minne. Det er godt å vite at hun blir tatt vare på av flere enn bare meg, sier Håtun.

– Nære venner:  Veldig sterkt

Skuespiller Marian Saastad Ottesen synes det var sterkt og rørende å høre melodien igjen – etter først å ha hørt den i Anbjørg Sætre Håtuns begravelse. 

Se hva hun sier her: 

Kunstner Elisabeth Werp møtte Anbjørg Sætre Håtun i et selskap på Gotland for åtte-ni år siden. Werp følte nærværet til sin avdøde venninne ekstra sterkt i dag. 

Se video: