TAPTE IGJEN: Barcelona og Lionel Messi måtte tåle et nytt nederlag og taper terreng i toppen av La Liga. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
TAPTE IGJEN: Barcelona og Lionel Messi måtte tåle et nytt nederlag og taper terreng i toppen av La Liga. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Sjokktap for Barcelona

Barcelona gikk på overraskende nederlag mot bunnlaget Valladolid.

Valladolid - Barcelona 1-0 (1-0): 

Med stjerner som Lionel Messi, Neymar og Cesc Fabregas fra start var det ventet at Barcelona ville ta en enkel seier i bortekampen mot Valladolid i La Liga lørdag kveld.

Slik gikk det imidlertid ikke. 

Taper terreng i gullkampen
Barcelona tapte kampen 0-1 etter en scoring av Fausto Rossi etter 17 minutters spill. Barcelonas superstjerner har nå tapt to av sine tre siste seriekamper i Spanias øverste divisjon. Det er sjelden kost for det seiersvante laget fra Camp Nou.

RAMMET AV FAMILIETRAGEDIE: Andres Iniesta er ute av troppen på ubestemt tid. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
RAMMET AV FAMILIETRAGEDIE: Andres Iniesta er ute av troppen på ubestemt tid. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Barcelona presset for utligning spesielt de siste 15 minuttene av kampen, og kom til flere avslutninger. Men Valladolids keeper Diego Mariño stod som en vegg i mål og hindret utligning.

Nederlaget betyr at Real Madrid nå har fordelen i kampen om ligagullet i La Liga.

– Det vi manglet i dag er det vi vanligvis er best på, å holde ballen i sirkulasjon i laget. Som en konsekvens av det manglet vi gjennombruddskraft, sa Barcelona-trener Gerardo Martino.

Etter lørdagens Barcelona-tap topper Real Madrid tabellen med 64 poeng, men har én kamp mindre spilt. Barcelona ligger på andreplass med 63 poeng.

– Vi spilte ikke godt. Vi må sørge for å snu dette før mesterligamøtet med Manchester City, sa Martino.

Vinner Real Madrid søndagens hjemmekamp mot Levante vil avstanden øke til fire poeng etter 27 serierunder.

Iniesta rammet av familietragedie
Foran oppgjøret mot Valladolid, som ligger 17. plass i La Liga, mottok Barcelona-troppen nedslående nyheter om playmakeren Andrés Iniesta.

Midtbanespilleren er rammet av en familietragedie og er ute av troppen på ubestemt tid. Ifølge El Mundo Deportivo har stjernens kone opplevd en spontantabort.

klubbens hjemmeside opplyser Barcelona at  Iniesta er ute av troppen på grunn av «personlige årsaker».

Ibrahim Afellay erstattet Andres Iniesta mot Valladolid.