Sandbech (20) vant verdenscupen sammenlagt

OL-sølvvinneren Ståle Sandbech opplevde en ny triumf i slopestyle.

Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn imponerte i finalen i US Open fredag kveld, men måtte se seg knepent slått med fattige 0,30 poeng av kanadiske Mark McMorris i den rekordjevne finalen. 

– Jeg er veldig fornøyd med å klare å lande et så bra run i det været her. Det var faktisk moro å kjøre, selv om det snødde og var vanskelig føre. Det hadde selvfølgelig vært enda bedre å vinne, men Mark kjørte veldig bra, og det var jo veldig få poeng mellom oss. En andreplass er veldig bra det også, så jeg er fornøyd med det, sier en glad Ståle Sandbech til Snowboardforbundet etter finalen.  

Men istedenfor å deppe over nok en andreplass etter OL-sølvet kunne Sandbech juble. For andreplassen sikret 20-åringen to sammenlagttroféer i World Snowboard Tour (TTR), - både i verdenscupen i slopestyle, og den den sammenlagte verdenscupen. (slopestyle, halfpipe og big air)

Med sin syvende pallplass denne sesongen viste Sandbech at han var vært den mest stabile kjøreren gjennom sesongen, og kunne fortjent ta troféet med hjem. Sølvvinneren fra OL tok også tittelen i verdenscupen sammenlagt etter 2011/2012-sesongen. 

– Det føles veldig bra å vinne sammenlagt. Det betyr bare at jeg har gjort det stabilt bra i år. Jeg har følt meg veldig bra hele sesongen, og jeg har kjørt mye snowboard med et stort smil på ansiktet. Det hjelper veldig for å kjøre bedre, du klarer liksom ikke kjøre så bra hvis ikke du digger det du driver med, fortsetter han. 

Sandbechs beste poengsum i fredagens konkurranse satt han i sitt andre run, med 87, 20 poeng. En feil i starten av hans tredje run gjorde at han ikke klarte å hamle opp med kanadiske McMorris, som snek seg såvidt foran nordmannen med sine 87, 50 poeng. 

Emil André Ulsletten deltok også i fredagens finale. Han ble nummer åtte i finalen med 60,95 som beste score. Ulsletten endte på fjerdeplass i verdenscupen, en plass bak Aleksander Østreng. Dermed stakk nordmenn av med hele tre av de fire øverste plassene i slopestyle-sammendraget. 

Konkurransene i US Open er verdenscupavslutningen i snowboard, og fullføres med halfpipe-finaler lørdag.