Kvinne satt død i baksetet i seks år

Autogiro får skylda for at ingen fikk det med seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har jobbet med dette i 37 år, men har aldri opplevd noe lignende.

Det sier politisjef Mike McCabe i Oakland County-politiet til CNN.

Se video fra åstedet øverst i saken!

Onsdag fant han og kollegene en mumifisert kvinne inni en garasje i byen Pontiac i den amerikanske delstaten Michigan. 

Kvinnen er ikke navngitt, men var ifølge nettstedet i 40-årene. Hun ble funnet i baksetet i sin egen bil, iført joggesko og en vinterjakke. Bilnøkkelen var satt halvveis inn i tenningen.

CNN skriver at takket være kvinnens mange autogiroer, var det ingen som merket at hun var død. Det var først da kontoen var tømt, og avdrag på huslånet ikke var betalt på flere måneder, at kvinnen ble funnet.

Banken forsøkte flere ganger å komme i kontakt med kvinnen for å advare henne om at hun kunne miste huset hvis hun ikke betalte. Denne uka sendte banken ut en snekker for å reparere et hull som var blitt sett i taket hennes, og det var da kvinnen ble funnet i garasjen sin.

Naboene reagerte ikke

Myndighetene opplyser overfor CNN at de tror at kvinnen døde for minst seks år siden, og at de fortsatt prøver å finne ut hva som har skjedd.

– Hun holdt seg mye for seg selv. Vi hørte egentlig aldri fra henne, sier nabo Caitlyn Talbot.

Hun forteller at hun ikke hadde tenkt over at kvinnen, som reiste mye, ikke hadde vist seg på seks år.

– Hun var her kanskje et par dager, så var hun borte ei uke. Så kom hun tilbake, og så dro hun igjen og var borte en måned, og så kom hun tilbake igjen, sier Talbot. 

Kvinnen skal ha vært svært glad i å dra til Tyskland. 

CNN skriver at politiet oppsøkte kvinnens hus i 2007, etter en bekymringsmelding fra en nabo som ikke hadde sett henne på lenge. De så ingenting mistenkelig ved huset, og reiste sin vei da ingen åpnet opp døra. 

Mumie-mysterie

Kvinnen blir nå obdusert, og om mellom to og fire uker vil dødsårsaken være klar.

Rettsmedisiner Bernardino Pacris sier til CNN at kvinnens hud fortsatt var intakt da hun var funnet, men at alle organene var forråtnet. Han synes det er spesielt at kvinnen var blitt mumifisert, men han tror at dette kommer av at det var svært kaldt i garasjen.

For at en kropp skal bli mumifisert, må den naturlige bakterielle forråtnelsesprosessen holdes tilbake. Dette kan skje ved for eksempel mangel på oksygen, eller ved uttørking, sterk kulde eller bruk av visse kjemikalier.

– Det er uvanlig å finne et lik i denne tilstanden, men av og til skjer det bare, sier rettsmedisineren til Detroit Free Press.