MER NORSK JUBEL I FRANKRIKE? Edvald Boasson Hagen jubler over etappeseier i Tour de France etter at han spurtslo blant annet Thor Hushovd. TV 2s sykkelekspert tror det blir flere slike dueller i Paris-Nice. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MER NORSK JUBEL I FRANKRIKE? Edvald Boasson Hagen jubler over etappeseier i Tour de France etter at han spurtslo blant annet Thor Hushovd. TV 2s sykkelekspert tror det blir flere slike dueller i Paris-Nice. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Spår intense dueller mellom Hagen og Hushovd i Paris-Nice

Mads Kaggestad har tro på norsk jubel. 

Alle etappene fra Paris-Nice ser du på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no

Søndag starter det som kanskje er sykkelsportens tøffeste semi-etapperitt. Paris-Nice, også kjent som "rittet mot solen", starter i Mantes-la-Jolie. Videre skal rytterne gjennom store deler av Frankrike før de ender opp på rivieraen, Promenade des Anglais og Nice en uke senere. 

I år har rittet hele fem norske deltakere og det er ny rekord. Thor Hushovd (BMC), Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch (Sky), Lars Petter Nordhaug (Belkin) og Alexander Kristoff (Katjusja) er alle med i det sterke startfeltet.

Spår norsk duell
Hushovd og Boasson Hagen har tidligere kjempet intense dueller om etappeseiere i blant annet Tour de France. 

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad tror man kan få tilsvarende dueller i Paris-Nice.

Mads Kaggestad tror flere nordmenn har gode sjanser i Paris-Nice
Mads Kaggestad tror flere nordmenn har gode sjanser i Paris-Nice

– Det skal bli spennende å se duellene mellom Thor og Edvald, det kan fort bli kamp om etappeseiere. Thor har vunnet en etappe i Paris-Nice tidligere, mens Edvald har vært i toppene i flere ritt allerede i år, sier han.  

At Hushovd stiller til start tror Kaggestad er uproblematisk, selv om Grimstad-karen deiste i bakken under Omloop Het Nieuwsblad forrige lørdag. 

– I og med at det ikke har vært satt spørsmålstegn rundt ham tror jeg det skal gå greit. Han har hatt såpass mange dager på hente seg inn igjen, så han har sikkert fått vekk den verste sårheten i muskulaturen. 

– Han vil kanskje være litt tung i starten, men jeg tror han vil komme utover. Det blir spennende å se hvordan han kommer ut av rittet. Hvis han ser solid ut vil det være viktig for selvtilliten hans før Milano-San Remo, sier han.

Tror Nordhaug kan hevde seg i sammendraget
Kaggestad gleder seg i tillegg til å se Nordhaug i aksjon i Frankrike. Sykkeleksperten tror Belkin-rytteren kan hevde seg, både på enkeltetapper og i sammendraget.

–  Det er ingen tempoetappe i år og det er en veldig fordel for Lars-Petter med tanke på en topp 10-15 i sammendraget. Jeg tror årets løype passer ham bra og han har gode muligheter både på enkeltetapper og en god plassering sammenlagt, mener den tidligere proffsyklisten. 

Hushovd positiv
Og flere av nordmennene som skal i aksjon er optimistiske før det tøffe åttedagersrittet i Frankrike. Hushovd og Kristoff tror begge en etappeseier er innen rekkevidde.

– Det blir et tøft løp som jeg tror blir viktig å ta med seg inn i klassikerne. Så jeg skal prøve å vinne en etappe, sier Hushovd. 

– Jeg håper å vinne en etappe. Har følt med fin i Paris-Nice i to år, men jeg har hatt litt stang ut. Veltet stygt i fjor, og året før gikk jeg noen greier i hjulet under sidevinden, sier Kristoff.