Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Kalte Stoltenberg «krapyl» - nå får han jobben tilbake

 Politibetjent Stein Robin Bergh har fått jobben tilbake, etter at han fikk sparken for sine uttalelser på sosiale medier i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Politibetjent Stein Robin Bergh ble suspendert fra jobben sin i Hedmark politidistrikt etter sine ytringer i sosiale medier. 

Bråket begynte da han la ut en lenke med politisk innhold i sommer.

«Krapyl»

Bergh har fortalt at han var provosert over statsminister Jens Stoltenbergs uttalelse om Frp-politikk, og la ut en status der han omtalte Stoltenberg som et «krapyl»:

«Krapylet har styrt i ÅTTE år uten å få til annet enn forfall av landet! Dette merker folk på kroppen, og vil ikke ha mer av denne handlingslammelsen! Det siste kortet denne sosialistspiren har i ermet er å kjøre fram LØGNER om Frps politikk ...»

Bergh har vært lokalpolitiker for Frp i flere år. Han sitter i lokalstyret for Frp Eidskog og var tidligere gruppeleder i kommunestyret.

Som forklaring på hvorfor han mistet jobben forklarte politimester Tormod Bakke til TV 2 i november at;

– Det dreier seg om et sett av ytringer som noen oppfatter å være på grensen til rasistisk. Når det gjelder ytringen om statsministeren, plikter man å vise respekt overfor andre som jobber i det offentlige, sier politimesteren.

Men det sentrale ansettelsesrådet i politiet forkastet torsdag avskjeden, og betjenten fra Eidskog får dermed beholde sin jobb i politiet. Vedtaket her kan heller ikke påklages.

Tunge måneder

For Bergh har de siste åtte månedene, med trussel om å miste jobben for godt, vært svært tunge.

– Allerede før sommerferien i fjor fikk jeg et varsel om avskjedigelse. Du kan jo tenke deg hvordan den ferien ble. Denne saken har preget tankene mine helt siden da, men jeg har hele tida vært overbevist om at jeg ville vinne. Ellers hadde jeg jo ikke stått på slik, sier han til avisa Glåmdalen.

 Nå er han tydelig svært lettet og glad over å ha fått jobben tilbake.