SNART TILBAKE: Mats Zuccarello Aasen har mistet endel kamper for New York Rangers etter skaden han pådro seg under OL. Nå er nordmannen snart klar for spill igjen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
SNART TILBAKE: Mats Zuccarello Aasen har mistet endel kamper for New York Rangers etter skaden han pådro seg under OL. Nå er nordmannen snart klar for spill igjen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Zucca er tilbake mot Hurricanes

- Jeg føler meg bra, sier NHL-proffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): - Det har gått bra på trening i det siste, og jeg har trent for fullt i går og i dag. Så jeg føler meg bra, og klar. Så får vi se hvordan det kjennes i morgen, sier Mats Zuccarello Aasen på telefon til TV 2 sent torsdag kveld.

26-åringen har vært ute med skade siden han pådro seg et brudd i hånden etter blokkering av et skudd under kampen mot Østerrike i Sotsji-OL.

- Jeg kjenner det innimellom, men det kommer jeg sikkert til å gjøre en stund også. Det er mer en smerteting nå, og det det har fungert bra på trening som sagt, sier Zucca.

- Kjedelig å se på

New York Rangers har reist til Carolina for bortemøtet med Hurricanes fredag kveld. 

Etter fredagens trening ble det bekreftet at nordmannen ble klar til kveldens kamp.

Han erstatter Derrick Dorset i lineup-en. 

26-åringen innrømmer at de siste par ukene med skadeproblemer har vært frustrerende.

- Alle har jo lyst til å spille mest mulig, og det kjedeligste som finnes er jo å sitte å se på. Men det er en del av hockeyen. Det er vanskelig å si hvordan det fungerer får jeg får kommet utpå der, men jeg får bare håpe at jeg kan bidra, sier han.

Manager Alain Vigneault sa ifølge klubbens hjemmeside at nordmannen har blitt vurdert fra dag til dag, og at det nå handler om han føler seg bra på kampdag eller ikke.

Zucca har gått glipp av fire kamper etter at NHL startet opp igjen etter OL, men han håper ikke to uker uten matchtrening har satt han tilbake.

- Det er jo en liten stund siden jeg har spilt nå, men det er jo ikke så lenge heller. Jeg kan ikke tenke så mye på om det har satt meg tilbake eller ikke, jeg må bare sørge for å være klar når jeg får sjansen, understreker han.

Trenger poeng

Zuccarello var New York Rangers mest produktive spiller før OL-avbrekket, med 15 mål og 28 assist denne sesongen. Tre av de fire kampene nordmannen har måttet så over har endt med tap, så

- Vi trenger noen flere seiere, for det er tett i toppen nå. Så det er bare å bite i hop, for det er ikke mange kamper igjen av sesongen, sier han.

Der har han helt rett, for med 19 kamper igjen ligger New York Rangers på den tredje og siste sikre sluttspill-plassen i "Metropolitan division", men med tre lag kun tre poeng bak. De tre beste lagene i hver divisjon går direkte videre til sluttspillet, mens to wild card deles ut til nummer seks og sju i hver av de to seriene.

Det betyr at det blir en tøff kamp til døra for Rangers for å sikre seg en billett til å kjempe om Stanley Cup-trofeet, og en av dem som kan hjelpe dem på veien er nyervervingen Martin St. Louis som ble byttet med Rangers kapetin Ryan Callahan i overgangsvinduet som stengte onsdag. Zuccarello ser positivt på sin nye lagkamerat, og tidligere Tampa Bay Lightning-kapteinen.

- Det er strålende at han har kommet inn. Han er jo en av de beste spillerne i ligaen, så det sier seg selv at han kan løfte laget offensivt, sier nordmannen.

- Også blir det jo flere på din størrelse også.

- Haha, ja nå blir vi to.

St. Louis rager kun tre centimeter høyere enn Zuccas 170 centimeter.