– Larvik står overfor et veiskille

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener Larvik må hente en stjerne for å hevde seg i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten):  - De prestasjonene som har vært i hovedrunden nå det holder ikke, og det er ikke godt nok. Sånn sett kan du si at de står ved et veiskille, sier TVs håndballekspert Bent Svele.

For første gang på fem år klarte ikke Larvik å ta seg til en semifinale i mesterliagen, etter at de måtte gi tapt for montegrinerne Budocnost. Larvik vant mesterligaen i 2010/2011-sesongen.

- Det er veldig skuffende at vi ikke klarte målsettingen vår. Så jeg er veldig lei meg for det, og skuffa, sier Gro Hammerseng til TV 2.

VEISKILLE:  Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sammen med Gro Hammerseng. Foto: Tor Odvar Moen / Larvik Håndballklubb / NTB scanpix
VEISKILLE:  Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sammen med Gro Hammerseng. Foto: Tor Odvar Moen / Larvik Håndballklubb / NTB scanpix

Mørk drar hvis ambisjonene senkes
Nora Mørk har vært en av klubbens store spillere denne sesongen, men selv om hun har to år igjen av kontrakten sier hun klart ifra at hun vil se seg om etter en annen arbeidsgiver hvis ikke Larvik fortsetter å kjempe i toppen i Europa.

- Jeg er ikke interessert i å være i en klubb der ambisjonene senkes. Det er viktig at vi sikter høyt, det tror jeg det er for alle spillere. For hvis ikke har ikke jeg noe behov for å være her, da vil jeg bytte, sier hun tydelig.

KRYSTALLKLAR: Nora Mørk krever satsing for å bli værende i Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
KRYSTALLKLAR: Nora Mørk krever satsing for å bli værende i Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Trener Ole Gustav Gjekstad sier at nedjustering av ambisjonene ikke er et tema, men innrømmer at konkurransen ute i Europa blir stadig tøffere.

- Vi har ikke de midlene som denne russeren legger inn i Vardar Skopje, men vi har fornuftig med midler til å være med å sloss. Vi må gjøre det på vår måte som vi alltid har gjort, ellers brekker vi nakken og vi kan ikke gjøre som Viborg og gå 10 millioner i minus hvert år. Sånn kan ikke vi leve, påpeker Gjekstad.

- Må skjære ned på spillerstallen
Svele mener Larvik kanskje må kvitte seg med noen spillere for å få plass til en stjerne som kan ta klubben tilbake i toppsjiktet.

- Jeg tror Larvik har de midlene som kreves, men de har veldig mange spillere på lønningslista. Da betyr det at de nok må skjære ned på noen der, også må de være villige til å bruke pengene de kanskje bruker på to spillere i dag må de være villige til å bruke på en, mener han.

Han mener de må være villige til å heve lønnstaket for enkelte spillere for å kunne konkurrere mot de store Øst-Europeiske klubbene.

- Jeg tror de må se på lønnspolitikken sin hvor de har et øvre lønnstak, og da må de kanskje vurdere å bruke mer på enkeltspillere for å få en utenlandsk stjerne til Norge. Man slåss mot netto-lønninger i de andre store klubbene, spesielt østover i Europa, sier han.

En annen av av TV2s håndballeksperter, Randi Gustad, mener forsterkninger i spillerstallen foran neste sesong er helt nødvendig. Både hun og Svele er enige om at Larviks største utfording ligger i fysikken, og å få inn skudd bak fra banen på backplass.

- Noe av problemet ligger i at flere lag i Europa har rustet opp, mens Larvik i mine øyne har stagnert litt. Så jeg tror man trenger noe friskt inn i det mannskapet skal man fortsette å dominere i Europa, sier hun.

- I samtaler med Malm Frafjord
Larvik har allerede sikret seg Levangers Marit Molid, og har tidligere forsøkt å hente Viborg-duoen Marit Malm Frafjord og svenske Isabelle Gulden. TV 2 vet at de igjen er i samtaler med Malm Frafjord, noe Gjekstad bekrefter.

- Marit har vi fortsett en dialog med, så du skal ikke se bort ifra. Vi trenger både litt høyde, og litt størrelse i forsvarsspillet vårt. Vi ser jo at håndball blir mer og mer fysisk, så Marit er absolutt forsatt en veldig aktuell kandidat, understreker Larvik-sjefen.

Svele mener Malm Frafjord kan heve klubben, men understreker den skadeforfulgte strekspilleren ikke er en rask løsning.

- Marit Malm Frafjord er en fantastisk håndballspiller, og hun bringer også inn den fysikken jeg syns Larvik har manglet litt denne sesongen. Samtidig er det en spiller som er skadet, og kanskje ikke kan spille før til nyttår, sier han.