MØTTE FERGUSON: Per-Mathias Høgmo skal bruke møtet med Sir Alex Ferguson i arbeidet med doktorgraden han holder på med.
MØTTE FERGUSON: Per-Mathias Høgmo skal bruke møtet med Sir Alex Ferguson i arbeidet med doktorgraden han holder på med.

Høgmo fikk endelig møte Ferguson

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk prate med den skotske managerlegenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmo har i lang tid ønsket å møte Sir Alex Ferguson. Høgmo har tidligere fortalt at han er en stor beundrer av Fergusons måte å arbeide på.

– Jeg synes lederskapet hans er det mest interessante. Han klarte å holde en ekstrem motivasjon år etter år etter år. Evnen til å sette sammen lag - både på og utenfor banen, sa Høgmo til NRK i oktober i fjor.

Høgmo ønsket å treffe Ferguson i forbindelse med doktorgraden han holder på med. For noen uker siden fikk landslagssjefen endelig snakke med Ferguson ansikt til ansikt. Det skjedde da Manchester United møtte Cardiff på Old Trafford.

TILSKUERE: Sir Alex Ferguson og David Gill koste seg på tribunen i oppgjøret Manchester United-Cardiff.
TILSKUERE: Sir Alex Ferguson og David Gill koste seg på tribunen i oppgjøret Manchester United-Cardiff.

– Ja, jeg har møtt både ham og andre. Det er en del av gamet å treffe trenere. Det viktigste nå er å treffe trenere som har spillere. Både i forhold til å snakke fag, sette spilleren i sentrum, men også å hente impulser som vi kan implementere i vår måte å tenke fotball på, sier Høgmo til TV 2.

Ferguson-møtet skal etter planen resultere i en artikkel om Fergusons lederstil. Dette var noe av det Høgmo var mest interessert i før møtet.  

– Jeg synes det mest sentrale med å møte ham er å finne ut av hvordan han klart å opprettholde en så sterk motivasjon, og hvordan han har fornyet seg. Hva ligger bak det? Det lurer jeg veldig på, sa Høgmo i fjor.

Landslagssjefen har snakket med flere tidligere Ferguson-elever, blant andre Ole Gunnar Solskjær.

En som også har opplevd Ferguson som sjef er Mats Møller Dæhli. Han var Norges beste spiller da Norge spilte 2-2 mot Tsjekkia onsdag kveld. 

– Mats er dyktig. Det er ingen tvil om det. Han står i et utviklingsspenn og er sulten på å bli bedre hver dag. Det er den viktigste delen av talentet. Samtidig har han fått vi-følelsen inn. Den er det viktig at alle på landslaget har, sier Høgmo.