VINNERSKALLE: Peter Sagan skal gi Tinkoff-Saxo vinnersjanser i spurter og i klassikere.  REUTERS/Hamad I Mohammed
VINNERSKALLE: Peter Sagan skal gi Tinkoff-Saxo vinnersjanser i spurter og i klassikere.  REUTERS/Hamad I Mohammed

– Riis sikrer seg ny superstjerne

Peter Sagan er på vei til Tinkov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peter Sagan er sykkelsportens wonderboy.

24-åringen har allerede vunnet den grønne poengtrøyen i Tour de France to ganger, og det er ingen hemmelighet at den russiske milliardæren Oleg Tinkov har hatt slovaken øverst på ønskelisten sin.

Sagan fra 2015
Tinkov kjøpte opp Bjarne Riis' lag Tinkoff-Saxo etter forrige sesong, men har foreløpig beholdt dansken som sportssjef.

Ifølge Gazzetta dello Sport tyder nå alt på at Tinkov får sin drøm oppfylt.

Den italienske sportsavisen skriver at Sagan er klar for Tinkoff fra 2015-sesongen.

Sagan skal allerede ha signert en kontrakt med laget, men ettersom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke tillater lagene å melde om overganger før 1. august, så kommer det neppe noen offisiell bekreftelse fra laget nå.

Delikat for Contador
Sagan sykler i dag for Cannondale, men Gazzetta dello Sport skriver at sykkelprodusenten har planer om selge World Tour-lisensen sin og i stedet gå inn som annensponsor for Tinkovs lag.

Det vil sette lagets store stjerne Alberto Contador i en delikat situasjon. Tinkoff-Saxo sykler for tiden på Specialized-sykler, som også Contador har en personlig avtale med. Contador har kontrakt med Tinkoff-Saxo ut 2015-sesongen.

Vil ha med åtte mann
Et annet hinder som må forseres er at åtte ryttere er under kontrakt med Cannondale ut 2015-sesongen, og skal da være med på flyttelasset. Blant disse er Ivan Basso, Moreno Moser, Elia Viviani, Davide Villella og Matej Mohoric.

Sagan skal ha ønske om å fortsette samarbeidet med disse, noe som gjør at Tinkoff-Saxo må gjøre en kraftig evaluering av sin nåværende stall.