Petter Northug drpper rennet i Holmenkollen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Petter Northug drpper rennet i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug dropper femmila i Holmenkollen

Petter Northug føler seg ikke i god nok form til å gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug sto over onsdagens sprintrenn i Drammen i håp om å finne overskudd før lørdagens femmil i Holemenkollen. Det har ikke skikongen klart. 

NRK skriver at Northug testet kroppen torsdag, men at han ikke fikk de riktige svarene.

– Han går ikke i Holmenkollen i helgen. Han synes det er veldig synd, men kroppen har ikke spilt helt på lag siden OL. Han er fortsatt ikke 100 prosent, og han vet godt selv at han er nødt til å være det for å gå en femmil i Kollen, sier trener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Det betyr at startfeltet på femmila blir, som i 2009 og 2012, uten Northug.

TV 2 får bekreftet at Northug står over rennet i Holmenkollen, men at han går verdenscupavslutningen i Falun neste helg for å teste neste års VM-løype. 

Mosbyggen røk ut i prologen i Lahti-sprinten forrige helg. Han ble nummer 34, og etter løpet valgte han å dra hjem til Norge. 

Lahti-nedturen kom i etterkant av de svært dårlige resultatene i Sotsji-OL. Da lovet Northug at han skulle trene mer og hardere for å komme tilbake på topp.

– Skal man være med i spurten på en femmil må man løpe 3-4-timersturer i trøndersk myr allerede fra sommeren av, sa Northug den gang.

Han følte seg utslitt etter den siste distansen i Russland.

– Jeg har manglet det siste giret. Der må man være gjennomsterk for å være med teten opp. På lagøvelsene er det skuffende at vi ikke tar gull på stafetten. Det har vært et mislykket OL på distansedelen, i hvert fall for min del, sa han.