Nyhetsanker sa opp på direkten i protest mot Putin

Russia Today-journalisten vil ikke være en del av en kanal som støtter opp om det som skjer i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsanker Liz Wahl på den russisk-finansierte kanalen Russia Today sa opp på direkten onsdag. Wahl jobber for kanalen fra USA.

Hun er den andre kvinnelige nyhetsankeren i kanalen som på to dager som kommer med en klar ytring mot Putin. Tirsdag fikk seerne se den kjente amerikanske ankerkvinnen, Abby Martin, lange ut mot Russlands intervensjon i Ukraina.  

Martin jobber også for Russia Today, og sa helt klart fra at hun tar avstand fra Russisk intervensjon i Ukraina. 

Besteforeldre fra Ungarn

Tirsdag la Wahl ut en melding på Twitter der hun støttet Martins frie ytring.

Og dagen etter kom hun altså med sitt eget stunt, som hun tok noe lenger enn kollegaen. I en egenkomponert tale forteller hun hvordan besteforeldrene hennes er fra Ungarn, og hvordan de flyktet til USA for å slippe unna sovjetiske styrker.

Hun forteller også at hun har familie på den russiske siden, som hver dag er vitne til den fattigdommen som finnes i landet.

– Som en reporter her på kanalen står jeg overfor en rekke etiske og moralske utfordringer, sier hun, før hun følger opp med: 

– Dette er bakgrunnen for at jeg ikke kan være del av en kanal som er finansiert av det russiske myndighetene. De renvasker Putins handlinger, sa hun på direktesendingen.  

– Spre sannheten

Saken har gått som en farsott på Twitter og sosiale medier siden Wahl sa opp.

Hun avsluttet talen med å si at hun skulle si opp jobben etter sendingen, og at hun gjør det for å spre sannheten.

 – Jeg er stolt av å være amerikaner og mener det er viktig å spre sannheten. Og det er derfor jeg, etter denne nyhetssendingen, sier opp jobben min, avsluttet hun.