KRAFTIG NEDBEMANNING: Det halvstatlige teleselskapet Telenor Norge, har gitt 4000 av sine ansatte tre uker på å bestemme seg for om å ta en tilbudt sluttpakke. (Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX)
KRAFTIG NEDBEMANNING: Det halvstatlige teleselskapet Telenor Norge, har gitt 4000 av sine ansatte tre uker på å bestemme seg for om å ta en tilbudt sluttpakke. (Foto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / SCANPIX)

Telenor kutter 450 årsverk i Norge

Årsaken er ifølge Telenor at selskapet må gjøre store investeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedbemanningen skal skje i løpet av 2014, melder NRK.

Administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, sier at de har gått ut med et tilbud til samtlige ansatte i Telenor Norge, cirka 4.000, om at de tilbyr frivillige sluttavtaler.

Ny teknologi

Kommunikasjonsrådgiver i Telenor, Jørn Bremtun, sier til TV 2 at det er teknologiutviklingen som gjør at 450 ansatte må forlate bedriften. 

– Telenor Norge er inni en omstillingsprosess. De gamle tjeneste som vi levde av før, fasttelefonen blant annet, er på vei ut og det som er på vei inn er bredbåndtjenester både på fastnett og mobil, og det investerer vi enorme summer i hvert eneste år, sier han til TV 2.

Bremtun legger ikke skjul på at den nye teknologien krever nye hoder. 

– Ja, ser vi fremover så ser vi etter annen kompetanse. Taleplattformen er teknologi på vei ut og i dag så går alt over Internett. Internett er den store produksjonsplattformen for alt både tale og etter hvert TV. 

Jørn Bremtun - kommunikasjonsrådgiver i Telenor Norge (Foto: Telenor)
Jørn Bremtun - kommunikasjonsrådgiver i Telenor Norge (Foto: Telenor)

Én av mange omstillinger

Bremtun tror det er flere ansatte som kommer til å benytte seg av sluttpakketilbudet. 

– Dette er et tilbud som går bredt du til alle ansatte. Vi har veldig mange ansatte som har vært igjennom mange år med omstillinger og vi ser at kanskje noen av de begynner å bli omstillingstrette og får en god mulighet her, sier han. 

Av de 450 årsverkene er det inkludert konsulenter. Det halvstatlige teleselskapet har flere folk på konsulentkontrakter som vil bli søkt om å terminere og erstatte kritisk konsulentkompetanse med egne ansatte.

Berit Svendsen - administrerende direktør i  Telenor Norge. (Foto: Berit Roald / Scanpix)
Berit Svendsen - administrerende direktør i Telenor Norge. (Foto: Berit Roald / Scanpix)

I fjor reduserte Telenor Norge med 252 ansatte. Målet i denne omgang er å spare over 500 millioner kroner.  

Ansatte reagerer på det høye antallet og er redd for at de gjenværende må jobbe mer for å dekke opp tapet av dem som forlater selskapet.

– Vi reagerer sterkt på denne bruken av tall, at man setter en fasit som sier 450 ned, sier Per Gunnar Salomonsen, konserntillitsvalgt i Telenor, til NRK.

– Utelukker ikke oppsigelser

Hverken Bremtun eller direktør Berit Svendsen vil ikke utelukke at ansatte kan komme til å bli oppsagt.

– Vi kan aldri utelukke at det vil komme oppsigelser, men nå i denne runden forsøker vi for første gang frivillige sluttpakker, sier Svendsen.

Tilbudet til de ansatte står i de neste tre ukene, til 26. mars.

Telenorkonsernet omsatte for 104 milliarder kroner i fjor, en økning fra 2012. 

(NTB/TV 2)