HOVEDROLLENE: Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre har to av hovedrollene i TV 2s nye dramaserie «Frikjent». FOTO: TV 2
HOVEDROLLENE: Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre har to av hovedrollene i TV 2s nye dramaserie «Frikjent». FOTO: TV 2

– Det er helt forferdelig når man blir hengt ut i media

Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre spiller hovedrollene i ny aktuell dramaserie på TV 2.

Dramaserien «Frikjent» er et karakterdrama som sirkler rundt spørsmålene om tvil og tro, forbrytelse og straff og kampen for å bli trodd i et lite lokalssamfunn.

Forhåndsdømt av bygda

Hovedkarakteren Aksel Nilsen, spilt av Nicolai Cleve Broch, blir først dømt og siden frikjent for drapet på en ung kvinne. 20 år senere returnerer han til bygda som en suksessfull forretningsmann. Der må han møte moren til kvinnen han ble beskyldt for å ha drept. Moren spilles av den svenske stjerneskuespilleren Lena Endre.

– Forferdelig når man blir hengt ut media

Tema om forhåndsdømming er svært aktuelt om dagen der debatten har dreid som om hvorvidt det er rett å offentliggjøre navn på personer i media som ennå ikke er dømt. Lena Endre mener man må være forsiktig.

– Media er en sånn sterk faktor i det offentlige rom at når man først havner i avisene og på TV så sitter folk hjemme i sofaen eller rundt frokostbordet og forhåndsdømmer uten at den personen har hatt en rettferdig rettsak. Det er en fryktelig oppførsel og det et helt forferdelig når man blir hengt ut i media, for hvordan skal man bevise sin uskyld senere?

Må bevise sin uskyld

Nicolai Cleve Broch spiller mannen som må overbevise bygda om sin uskyld.

Denne serien handler og om at når man først er blitt "dømt" i et samfunn man lever og senere frifunnet så blir man aldri helt frikjent. Det er en enorm kamp å forsøke å klare å få folk til å se på deg igjen med normale øyne.

– Ikke en politisk serie

Men Broch ønsker å understreke at serien ikke er basert på noen konkrete hendelser.

– Dette er ikke en politisk serie og den handler ikke om medias håndtering av en katastrofe, den handler menneskets håndtering av en katastrofe og et lite samfunns møte med katastrofen.

Stas å jobbe med Lena Endre

Nicolai Cleve Broch er veldig glad for at Lena Endre sa ja til å være med i serien.

– Ja, hun er en av skandinavias aller største skuespillere. Hun er en skuespiller som alltid har vært der og som man har sett opp til, så dette synes jeg er veldig stas, forteller Broch til TV 2 og får en spontan klem av Endre.

– Tvilte ikke ett sekund

– Jeg synes det var en veldig spennende historie og et utrolig bra skrevet manus, så jeg tvilte ikke ett sekund, spennden manuskritpt tvilte ikke et sekund, forteller Lena Endre til TV 2.

ÆRESPRIS. Skuespiller Lena Endre mottar Liv Ullmanns ærespris under åpningen av  filmfestivalen i Haugesund i 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ÆRESPRIS. Skuespiller Lena Endre mottar Liv Ullmanns ærespris under åpningen av filmfestivalen i Haugesund i 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Budsjett på 65 millioner kroner

Regissør er norske Geir Henning Hopland som blandt annet har regissert NRK-serien «Lilyhammer». Serien på ti episoder har et budsjett på 65 millioner kroner og det er produksjonsselskapet bak den prisbelønte krimserien «Varg Veum», Miso Film som skal produsere serien som skal sendes på TV 2 i 2015