Thoresen tar Nagel i forsvar

- Han går inn for å redde en lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Stavanger (TV 2): – Jeg forventer at domsutvalget ser videoen, og forstår situasjonen til han som nå er pekt ut som den stor stygge ulven. Hadde han hatt armene nede hadde han fått de slagene i ansiktet, sier Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 dagen derpå etter 1-7 tapet for Vålerenga.

Tar Nagel i forsvar
Seriefinalen mellom VIF og Oilers ble overskygget av stygge episoder, og mest oppmerksomhet fikk Lars-Peder Nagels slag mot VIFs Filip Gunnarsson som ble sendt til medisinsk sjekk på legevakta etter kampen.

Thoresen mener på sin side at det ikke er svart hvitt.

– Det er situasjoner som dere som er på siden ikke skjønner helt, for eksempel Nagel-situasjonen. Han går inn for å redde en lagkamerat, for to stykker hopper opp på Schaus. Han dytter bort de, og da begynner dem å slå på han. To stykker mot Nagel, og det er sånn mennesket er skapt at hvis du føler deg truet så tar du igjen. Nagel er større og sterkere enn dem, og til hans forsvar var det ikke han som slo først, men hans som slå sist. Drama rundt det er ikke pent, men vi må se helheten rundt det og det håper jeg domsutvalget gjør også, sier Thoresen.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen forstår Thoresens frustrasjon, men mener Nagel-episoden var over streken.

– Det blir et basketak der Gunnarsson havner på defensiven, og Nagel hamrer løs. Det er sånn som skjer i hockey. Nagel gikk likevel litt for langt, og burde stoppa før da han skjønte at han hadde fått inn et par fulltreffere, sier Knutsen.

– Vanskelig å bortforklare
Han legger samtidig ikke skjul på at hovedstadslaget heller ikke har en plettfri CV.  

– Vi har vært med på lignende vi også i DnB Arena der vi har gjort dumme ting. Å ha ladet opp til en så viktig kamp, også står du der ute og blir litt fornedret. Da mister du hodet noen ganger, understreker han.

Likevel trekker VIF-sjefen litt på skuldrene av Thoresens forsvarstale.

– Det er vel sånn som trenere ofte gjør det å prøve å beskytte spillerne så godt som mulig. Jeg tror det bare er å se matchen en gang til så syns jeg dommerne holdt et bra nivå, og det er ingen tvil om at da Stavanger skjønte at slaget var tapt så mistet de hodet og gjorde mye dumme ting. Det blir litt for dumt å prøve å bortforklare det syns jeg, sie han.

Mener ikke kollektiv straff er riktig
Domsutvalget skal nå ta stilling til hva som blir etterfølgene etter tirsdagens kamp, men Shampo ønsker ingen streng straff for vestlendingene.

– Hundre utvisningsminutter, to matchstraffer og to ti-minuttere. Har man da kommet til et punkt der en kollektiv straff for laget bør vurderes?

– Jeg syns ikke det. Sånn skjer innimellom, og det var mye temperatur der ute. Stavanger følte seg nok litt dumme utpå der, og da kan man miste hodet, avslutter han.