KJEMPER OM VERDENCUPSEIEREN: Therese Johaug og Marit Bjørgen kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KJEMPER OM VERDENCUPSEIEREN: Therese Johaug og Marit Bjørgen kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Duket for thriller-avslutning mellom Bjørgen og Johaug

Therese Johaug røk i kvartfinalen i sprinten i Drammen. Nå kan Marit Bjørgen snyte venninnen for seieren i verdenscupen sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen/Bergen (TV 2 Sporten): Therese Johaug ledet før verdenscupsprinten i Drammen med 140 poeng på Marit Bjørgen i verdenscupen sammenlagt.

Ble nummer to
Men Marit Bjørgen ble nummer to i sprintfinalen, og Johaug røk ut i kvartfinalen. Johaug endte på 18. plass og fikk med seg 13 verdencuppoeng. 

Forhåndsfavoritten Bjørgen havnet i duell med Maiken Casperen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Stina Nilsson, Katja Visnar og Krista Lähtenmaaki i finalen.

OL-dronningen viste rå styrke etter å ha kommet bakpå fra starten.

Sprinteksperten kom seg helt frem i tet, men mått se seg slått av lagvenninen Falla i finalen. 33-åringen tok dermed et stort jafs i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt.

71 poeng skiller 
Bjørgen tok innpå 69 verdenscuppoeng, slik at avstanden nå opp til Johaug er på 71 poeng.

– 71 er jo en del poeng. Her må det gås fort i alle renn som gjenstår. Det er det eneste jeg kan gjøre, det er å gå fort, sa Bjørgen til NRK etter andreplassen på sprinten.

Hvem som vinner verdenscupen sammenlagt kommer til å bli avgjort i svenske Falun neste helg. 

Verdenscuprennet i Falun er en del av minitouren og vinneren får 200 poeng i verdenscupen. Det betyr at den som vinner i Falun også vinner verdenscupen sammenlagt.

Det blir enten Therese Johaug eller Marit Bjørgen.

– Klart at verdenscupen ikke har vært det største målet denne sesongen, men når det er så nærme så hadde det vært artig å vinne. Jeg kommer til å gå for det, sa Bjørgen.

Falla strålte etter seier
Maiken Caspersen Falla strålte etter å ha slått Marit Bjørgen på oppløpet i Drammen.

– Jeg følte meg sterk og blir bare bedre og bedre nå. Jeg føler jeg er der jeg skal være. Jeg smiler og har det gøy og har ingen nerver. Å vinne her i Norge er en drøm, sa Falla til FIS TV etter seieren på hjemmebane.

Hun synes det er stas å ta sesongens første verdenscupseier, og ikke minst slå forbildet Marit Bjørgen.

– Jeg og Marit har hatt mange dueller på trening hvor Marit har slått meg. Nå var det min tur til å vinne og det føles godt, mente Falla.

Fornøyd tross tidlig exit
Johaug måtte ta seg videre fra prologen i sprinten i Drammen onsdag for å ha mulighet til å sikre seg flere poeng. Johaug kom seg med en nødskrik videre til kvartfinalen, men der gikk hun ikke fort nok.

Mens Marit Bjørgen vant sitt kvartfinaleheat uten problemer og ble nummer to i semfinalen, endte Johaug på fjerdelpass  i sitt kvartfinaleheat.

Tiden var ikke god nok til å gå videre til semifinalen. Likevel hang Johaug ikke med hodet etter den tidligere exiten.

– Det var kjempeartig å gå foran så mye folk. Jeg hadde vanvittig gode ski og formen er god. Det er det beste heatet jeg noen gang har gått og alle poeng teller. Jeg kjenner kroppen funker, går bra på ski og er på hugget, sa Johaug til NRK.