TÅREVÅTE: Elizabeth og Sean Canning var tydelig preget over at familien er blitt revet i to når de møtte datteren Rachel i rettsalen etter å ha blitt saksøkt av 18-åringen. (Foto: AP Photo/Scanpix)
TÅREVÅTE: Elizabeth og Sean Canning var tydelig preget over at familien er blitt revet i to når de møtte datteren Rachel i rettsalen etter å ha blitt saksøkt av 18-åringen. (Foto: AP Photo/Scanpix)

Cheerleader-foreldrene brast i gråt i rettssalen

Rachel Canning (18) saksøkte foreldrene fordi hun var blakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 18 år gammel cheerleader fra Morris County i den amerikanske delstaten New Jersey har gått til søksmål mot foreldrene sine.

Rachel Canning hevder at hun ble «finansielt forlatt» av foreldrene Elizabeth og Sean, etter at de ga henne valget mellom å forlate kjæresten sin, eller å flytte ut. Hun valgte å flytte ut. 

Hun hevder også at de skal ha vært grunnen til hennes spiseforstyrrelser, at faren skal ha vært overstadig kjærlig med henne og at foreldrene oppfordret henne til å drikke mye alkohol. Dette skal ha vært medvirkende til at hun flyttet ut 1. november 2013.

Onsdag møtte 18-åringen foreldrene sine ansikt til ansikt i retten, etter å ha bodd hos en venninne i over fire måneder. 18-åringen krever store summer i form av barnebidrag, medisinske regninger, utbetalinger av gamle skoleregninger, støtte til høyere utdanning og saksomkostninger.

– Jeg er blakk og trenger penger, skriver hun blant annet i søksmålet.

Emosjonelt

Da retten ble satt tirsdag, var det åpenbart at foreldrene var mer følelseladd enn datteren. Dommeren Peter Bogaard gikk hardt ut og var klar i sin tale om at rettsaken satt en ny og lav standard for søksmål i staten.

– Skal vi åpne for at barn kan saksøke foreldrene hvis en 12-åringen ikke får en Xbox, eller en 13-åring som ikke får en iPhone, eller en 15-åring som ønsker seg en 60 tommers TV, spurte Bogaard retorisk i rettsalen i Morris County.

Han fortsatte med å påpeke at det har blitt brukt mer energi på å rive familien fra hverandre enn på å forsøke å bringe de sterke relasjonene sammen igjen. 18-åringen har to yngre søsken, men ingen av dem var involvert i rettsaken.

– Penger kan ikke sammenlignes med den største gaven på jord, nemlig et barn, sa dommeren. 

Etter mange timer i rettsalen ble det satt en ny dato for videre høringer i saken.

– Flyttet ut frivillig

Rachels far Sean hevder at 18-åringen flyttet ut i protest etter at hun fikk kjeft for å ikke ha gjort husarbeid, samt for å ikke ha levert tilbake lillesøsterens ting.

Han stiller seg derfor uforstående til hvorfor de skal betale for jentas utgifter, når hun ikke ønsker å bo hjemme.

Han sier at barnevernet var på besøk hjemme hos dem i tre timer etter at Rachel hadde flyttet ut, men at de ikke fant noe galt. Canning forteller at barnevernet konkluderte med at Rachel bare er bortskjemt. 

Foreldrene ønsker at Rachel flytter hjem igjen, og at det er vondt å oppleve at deres egen datter har gått til søksmål mot dem.

– Vi elsker og savner barnet vårt. Dette er helt forferdelig. Det tar knekken på meg og kona. Vi har et barn vi ønsker skal komme hjem, sier Canning ifølge nettstedet News.

Ifølge Buzzfeed, har Rachel tatt seg en deltidsjobb hos restaurantkjeden TGI Friday's i påvente av at foreldrene betaler pengene hun mener hun har rett på.

Se intervju med faren før rettsaken: