FORELØPIG SLUTT: Anja Hammerseng-Edin har foreløpig sagt takk for seg på landslaget.  AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC
FORELØPIG SLUTT: Anja Hammerseng-Edin har foreløpig sagt takk for seg på landslaget. AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC

Anja Hammerseng-Edin tar pause fra landslaget

Anja Hammerseng-Edin vil prioritere familie foran håndball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De to første årene i Mio sitt liv har jeg satset landslag sammen med spill i Larvik HK. Det har ført til at jeg 1/3 av året er borte fra sønnen min. Det har inneholdt øyeblikk av stolthet, glede og skuffelser. Samtidig en del øyeblikk av dårlig samvittighet og savn. Jeg har hatt en tålmodig kone. Vi er to foreldre som begge satser på håndball på toppnivå, og det krever en god del struktur i hverdagen. Nå ønsker jeg å være tilstede i større grad. Det føles som et riktig valg, samtidig som det er tøft for håndballhjertet. Familien går foran min egen selvrealisering innen håndball, sier Anja Hammerseng-Edin i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

EMs beste i 2012
Bakspilleren har derfor bestemt seg for å ta en pause på ubestemt tid fra landslagsspill.

VM i Serbia ble en nedtur for de norske jentene. Også for Hammerseng-Edin, som ikke klarte å følge opp innsatsen fra EM året før, hvor hun ble kåret til mesterskapets beste spiller. 

– Det var ikke det vi drømte om i det hele tatt. Vi tok det ikke som noen selvfølge. Vi vet det er tøft, men drømmen var å gå all the way. Det er derfor vi er så lei oss nå, sa hun til TV 2 etter VM-exiten.

Landslagsledelsen har forståelse for at ballkunstneren nå prioriterer familie fremfor landslagshåndball.

Debuterte i 2006
– Vi har forståelse for Anja sin følelse av totalsituasjonen, men ser ikke at dører er stengt, så lenge hun er godt kvalifisert til landslagsspill. Det er viktig at hun er 100% motivert. Trenerteamet har respekt for at Anja tar det valget og vil prioritere klubbspill, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Hammerseng-Edin debuterte for landslaget så tidlig som i 2006, men fikk sitt første mesterskap i 2009. Totalt har hun scoret 143 mål på 59 landskamper.

– Jeg vil takke alle i og rundt landslaget for å ha gitt meg noen øyeblikk som jeg vil ta med meg videre som ekstremt gode minner. Fortsatt vil jeg trene knallhardt for å bli en enda bedre håndballspiller. Kanskje – en dag når Mio er drittlei av å ha meg hjemme hele tiden – kommer jeg til å ringe Thorir og si at jeg vil kjempe om en plass igjen. Jeg ønsker laget, spillere, trenere og støtteapparat noen fantastiske øyeblikk sammen i tiden som kommer, avslutter hun.