KLAR FOR KAMP: Diego Costa forbereder seg til sin Spania-debut. Foto: REUTERS/Sergio Perez
KLAR FOR KAMP: Diego Costa forbereder seg til sin Spania-debut. Foto: REUTERS/Sergio Perez

Landslagsdebuterer mot Italia - for andre gang

Diego Costa får trolig sin debut for Spania mot Italia. Samme nasjon han spilte mot i sin første kamp for Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få spillere kan forvente seg en tøffere mottakelse av det brasilianske hjemmepublikum enn Diego Costa når VM starter til sommeren.

Atletico Madrid-spissen er født og oppvokst i Brasil, men vil representere Spania i VM.

Dro til Europa som 17-åring
Costa forlot hjemlandet som 17-åring for å søke lykken i Europa. Portugisiske Braga ga ham hans første proffkontrakt som fotballspiller. Braga leide ham videre til Penafiel, hvor han fikk sitt gjennombrudd.

Se Spania - Italia direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 21.55. 

Før året var omme, og han hadde spilt en eneste kamp for Braga, hadde Atletico Madrid kjøpt ham, men leide ham tilbake til Braga. Etter to lån til Celta og Albacete, lot Atletico ham gå til Valladolid som en del av overgangen til keeper Sergio Asenjo. Men de sikret seg en tilbakekjøpsklausul, som de benyttet seg av etter en sesong.

Etter et veldig fruktbart utlån til Rayo Vallecano, hvor han nærmest scoret mål i blinde, var veien inn som Radamel Falcaos spissmakker kort.

Debuterte for Brasil mot Italia
De siste sesongene har han vært en av La Ligas farligste spisser.

Til tross for at han har dominert i en av Europas største ligaer, har veien inn på Brasils landslag vært lang.

Det var først da Costa hadde søkt om spansk statsborgerskap, og ryktene begynte å gå om landslagsspill for sitt nye hjemland, at landslagssjef Luiz Felipe Scolari valgte å ta ut kraftspissen.

Han fikk sin debut i privatlandskampen mot Italia i mars 2013, og fikk også med seg tolv minutter mot Russland noen dager senere.

Men i fjor høst søkte Det spanske fotballforbundet om å få benytte Costa på landslaget og fikk tillatelse av FIFA. Han var blitt spansk statsborger noen måneder tidligere.

Debuterer for Italia mot Brasil
Spilleren selv informerte Det brasilianske fotballforbundet om beslutningen sin om å spille for Spania. En avgjørelse som brasilianerne hevdet var økonomisk motivert.

– Det var en vanskelig beslutning. Men det var et valg jeg tok etter å ha tenkt mye på det, og jeg forsøkte å gjøre det rette. Spania viste interesse og jeg følte meg ønsket. Hvis de følte jeg kunne være viktig for dem, med det laget de har, så er det et privilegium, sier han til spansk Canal Plus.

Nå står 25-åringen foran sin andre landslagsdebut. Denne gang for Spania. Og nok en gang er Italia motstander. Alt tyder på at Atletico Madrid-spissen spiller fra start på Vicente Calderon.

– Jeg er veldig glad, og spesielt siden Italia-kampen skal spilles på min egen hjemmebane, sier han ifølge Daily Mirror.

Se Spania - Italia direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 21.55. 

Øvrige kamper på TV 2s kanaler:
18.55: England U21 - Wales U21 (TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no)
20.55: England - Danmark (TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no)