– Han fikk en knockout

Filip Gunnarsson står over Vålerenga-treninga onsdag, men håper å være klar til første kvartfinalekamp mot Frisk Asker fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordal Amfi/Oslo (TV 2): Vålerenga sikret klubbens 29. seriemesterskap i ishockey etter å ha utklasset Stavanger Oilers hele 7-1 i seriefinalen i ishockey tirsdag kveld.

Men kampen ble preget av flere stygge slagsmål. Frustrerte Stavanger Oilers-spillere pådro seg to matchstraffer og tre ti-minutters utvisninger, og i et av slagsmålene gikk det galt.

Utskrevet fra sykehuset
Filip Gunnarsson ble sendt rett til en sykehussjekk da lagkamerater og trenerteamet ble oppmerksom på at 22-åringen gjentok seg selv og snakket usammenhengende i garderoben etter 2. periode.

Vålerenga-løperen hadde akkurat fått gjentatte slag mot ansiktet fra Oilers' Lars-Peder Nagel på tampen av midtperioden.

– Filip fikk det som på boksespråket ville blitt kalt en teknisk knockout. Etter det første slaget fra Nagel så husker han ingenting før han sitter i garderoben, forteller Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til TV 2 onsdag formiddag.

– Det er forskjell på å få en trøkk i haka, og det å få flere slag mot hodet. Derfor ble han sendt til Ullevaal sykehus i går kveld, men undersøkelser viste at han ikke hadde pådratt seg hjernerystelse, så Filip ble kjørt hjem etter midnatt, sier Kjær.

Hviler onsdag
Flere medier har rapportert at Gunnarsson måtte bli natten over på sykehuset, men tilstanden hans skal altså ha vært grei nok til at han fikk sove i egen seng.

Han blir derimot ikke å se på Vålerengas vanlige ettermiddagstrening klokka 16 onsdag.

– Filip trener ikke i dag, han hviler og tar ikke turen til Jordal, sier Kjær.

Til Rogalands Avis sier svensken at han ikke er sur på Nagel etter situasjonen.

– Nagel trenger ikke ringe meg. Han sa unnskyld da vi møttes utenfor Jordal Amfi i går, så det er ingen problem, sier svensken til avisen. 

Vålerenga håper svensken er klar til dyst i første kvartfinalekamp mot Frisk Asker fredag kveld.

Nå avventer Oslo-klubben Nagels straff fra ishockeyforbundet.

– Det får bli opptil forbundet å bestemme, vi forholder oss til deres avgjørelse, sier Kjær, som ikke vil spekulere i om Stavanger Oilers fortjener en strengere, kollektiv straff etter den dårlige oppførselen på Jordal.

– Basketak skjer utpå isen, det er helt vanlig, men i går var vel frustrasjonskåla vel full.

– Ikke diskutert det
Stavanger Oilers-løper Christian Dahl-Andersen stilte til intervju på TV 2 Sportskanalen onsdag formiddag. Det var en ydmyk 33-åring som fortalte at serietoeren nå slikker sårene og gjør seg klar til kvartfinalene mot Rosenborg.

– Vi er flaue når vi taper 1-7 i en sånn kamp. Når vi får 0-4 så mister vi huet helt og oppfører oss ikke bra resten av kampen - den blir en parodi for vår del, sier Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen.

– Det er jeg helt enig i. Når du har en slik mulighet til å vise fram hockeysporten så blir det helt feil å oppføre seg på den måten, det er et gufs fra fortida. Jeg forventer at Norges ishockeyforbund går inn og ser strengt på denne saken, Nagel gikk langt over streken, sier TV 2s ishockeyekspert Ole-Eskild Dahlstrøm.

 Har dere diskutert Nagel-episoden innad i laget?

– Ikke samlet hvert fall, det er sikkert noen som har snakket seg i mellom, men det er veldig synd at han blir skada selvfølgelig. Vi legger oss flate alle sammen, sier Dahl-Andersen.

Nagel vil ikke uttale seg
Nagel selv sier til TV 2 at han ikke ønsker å uttale seg utover intervjuet han ga på direkten like etter at han fikk matchstraff i går kveld.

– De kommer inn to stykker, jeg går inn der og tar begge to. Så er det jeg som blir lagt i bakken og får en utvisning. Men sånn er det på Jordal, det er ikke uvant for oss. Men vi skal ikke skylde på dommeren her i dag, sa Nagel.

– Og du klapper hånlig til publikum på vei mot garderoben?

– Ja, det er en del av showet, svarte Nagel.

Til Rogalands Avis skriver Nagel følgende i en SMS: «Jeg er glad for at Gunnarsson er oppe og går. Hadde jeg sett at han var groggy, hadde jeg selvfølgelig stoppet før. Utover det har jeg ingen kommentarer»

Oilers har frivillig trening onsdag, men oppmøtet forventes å være heller lunkent.