NY PROGRAMLEDER: Katarina Flatland skal hjelpe nye bønder å finne kjærligheten gjennom TV-programmet «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2
NY PROGRAMLEDER: Katarina Flatland skal hjelpe nye bønder å finne kjærligheten gjennom TV-programmet «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2

Katarina Flatland blir ny programleder for «Jakten på kjærligheten»

– Det er veldig gøy! Men også litt skremmende.

TV-profilen Katarina Flatland (24) blir ny programleder for «Jakten på kjærligheten». Hun erstatter Marthe Sveberg som tar en pause fra programmet på grunn av fødselspermisjon.

– Det er veldig gøy! Men også litt skremmende, for når man får et helt nytt prosjekt er det ikke så store forventninger. Men her er vi på det ellevte året, og jeg tar over stafettpinnen etter to kjempeflinke damer. Jeg har stor respekt for alle trofaste fans, og håper jeg blir tatt godt i mot av dem også, sier Katarina med skrekkblandet fryd.

Måtte trekke seg

Katarina har lang fartstid på TV-skjermen, og er kjent fra blant annet «Sønner av Norge» og «Sommertid».

Den populære 24-åringen skulle opprinnelig være programleder for «Det sterkeste kjønn» denne våren, men etter å ha funnet ut at hun har Diabetes type 1 måtte hun trekke seg fra jobben.

På det aktuelle tidspunktet hindret sykdommen henne i å reise over lengre strekninger. Det blir ikke et problem nå.

– Den gang fikk jeg diagnosen en uke før vi skulle reise, og det var knapt med tid til å bli vant til sykdommen. Nå går det strålende. Jeg er veldig glad for at jeg har fått et nytt prosjekt å jobbe med, for jeg synes det var så leit å gi avkall på «Det sterkeste kjønn», bedyrer Katarina.

Forventer mye følelser

Katarina har tidligere hjulpet norsk-amerikanere å finne kjærligheten på TV, og håper hun kan dra nytte av disse erfaringene når hun nå skal hjelpe norske bønder.

– Jeg har fulgt med på «Jakten» litt sporadisk de siste ti årene, og jeg har mange forventninger til hvordan det skal være. Jeg vet jo at jeg skal hjelpe mennesker å finne seg en kjæreste. Dette har jeg litt erfaring med fra «Sønner av Norge». Så jeg forventer mye følelser, for det vet jeg jo at det blir, sier hun.

Har troen på Katarina

Marthe Sveberg har ledet programmet de tre siste sesongene, og har stor tiltro til Katarina.

– Det blir kjempebra. Katarina er flink, og har gjort en veldig god jobb i andre programmer. Det blir helt sikkert veldig fint, sier Marthe til TV 2.

Programlederen innrømmer at hun gjerne skulle ledet den kommende sesongen, men tilværelsen som nybakt mor er fortsatt for fersk.

– Jeg hadde lyst å gjøre «Jakten», men siden opptakene starter om kort tid og Nils bare er to og en halv måned, så ble det rett og slett for tidlig for meg. Han er den viktigste. Det er litt vemodig, men jeg gleder meg til å følge med, legger hun til.

Ønsker du å være med i «Jakten på kjærligheten»? For påmelding klikk her!