Av Sandra Kristiansen og Caroline Farstad Søvik

Berit Hagen var 15 år da hun begynte å spille gitar, noe som visstnok er ganske sent i forhold til jevnaldrende.

Men dét har tydeligvis ikke hatt stor betydning. For om hun var litt sent ute, så tok hun igjen den tapte tiden med intens øving.

– Jeg droppet sminke før skolen slik at jeg kunne spille de minuttene istedenfor. Jeg tegnet noter i skolebøkene istedenfor å gjøre lekser. Musikken var altoppslukende, forteller 24-åringen til God morgen Norge.

Bruker Obamas kallenavn

Ni år senere betegnes hun som en av verdens mest lovende metalgitarister, og er den første som dukker opp hvis man googler «The Queen of Shred».

Selv kaller hun seg «The Commander in Chief», og bak navnet ligger det en morsom historie.

– Jeg bodde i Chicago da Barack Obama skulle bli presidentkandidat, og vi var ofte i den samme bygningen. En dag møtte jeg ham i heisen, og litt etter var han det store navnet i USA. Da jeg så at «The Commander in Chief» ble brukt om ham, visste jeg at jeg måtte kalle meg det, forteller hun.

Uvanlig

For de uvitende kan Berit fortelle at det er ganske uvanlig at jenter spiller metalgitar, og blant hennes forbilder er det kun mannlige gitarister.

– Folk synes det er veldig kult og spennende når jeg forteller at det er det jeg driver med, røper talentet.

Vil erobre verden

Det mangler ikke på målsettinger hos den kule metaljenta, som bokstavelig talt spiller på flere strenger. Hun skriver både låter og synger selv.

– Det store målet er å kunne toppe hitlistene, selge masse plater og få mange Grammys, sier den ambisiøse gitaristen.

Se Berit spille i God morgen Norge i klippet øverst.