GÅR MOT SLUTTEN: David Moyes skal være lei av Robin van Persies oppførsel, og vurderer nå å kvitte seg med nederlenderen.
GÅR MOT SLUTTEN: David Moyes skal være lei av Robin van Persies oppførsel, og vurderer nå å kvitte seg med nederlenderen.

Fotballryktene: – Nå er Moyes lei av van Persie

Nederlenderen kan forsvinne når David Moyes vil snu opp ned på Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

En klubb som virkelig skal bruke sommervinduet flittig er Manchester United. Ifølge Daily Mail skal manager David Moyes hente inn intet mindre enn åtte nye spillere før neste sesong. Nemanja Vidic forsvinner etter denne sesongen, og får trolig følge av Rio Ferdinand og Anderson. Med åtte mann inn, så må flere ut. Og i tillegg må Moyes klare å få samspilt et lag før den nye sesongen starter. Toni Kroos er et navn på ønskelisten, men han har uttalt at han ikke vil snakke om fremtiden sin før etter VM. Og flere vil trolig følge Bayern München-spillerens eksempel. Det betyr at spillerjakten først kan starte i midten av juli. Noe som gir Moyes svært dårlig tid før sesongen starter opp igjen.

En annen som kan være på vei bort fra Manchester United er Robin van Persie. Daily Star skriver at Moyes nå skal være lei av holdningene til nederlenderen. Han detroniserte Wayne Rooney som klubbens største stjerne og -lønnsmottaker da han kom fra Arsenal før forrige sesong. Men etter at Moyes fikk røykt fredspipe med Rooney, er engelskmannen tilbake på lønnstoppen. Etter Rooneys nye kontrakt ble kjent, har van Persie knapt spilt en pasning til spissmakkeren, og ryktene om at han setter seg selv høyere enn klubben og vil bort blir bare flere og flere. Akkurat som da han forlot Arsenal. Nå skal Moyes være i ferd med å innse at han må kvitte seg med van Persie når han nå skal revitalisere Manchester United som toppklubb.

En spiller Moyes og United-fansen lenge har drømt om å se som rød djevel neste sesong er Ilkay Gündogan. Real Madrid har hele tiden vært favoritt til å sikre seg midtbanespilleren, som knapt har spilt denne sesongen på grunn av en ryggskade. Men ifølge Focus skal nå Bayern München allerede være i samtaler med Gündogan, som de ser på som en naturlig etterfølger for Bastian Schweinsteiger.

Torinos Alessio Cerci har hatt en strålende sesong i Serie A. Kantspilleren har scoret elleve mål, noe som er blitt lagt merke til av speiderne til både Manchester United og Manchester City. Men ifølge TalkSPORT skal nå Juventus være i førersetet for å sikre seg 26-åringen fra byrivalen.

Carles Puyols lange krøller har vært et symbol på Barcelonas forsvar de siste 15 årene. Tirsdag meddelte veteranen at dette blir hans siste i klubben. For å gjøre savnet minst mulig for fansen - og for supporterbutikken, som selger Puyol-parykker - så går nå katalanerne all in for å sikre seg David Luiz fra Chelsea. Barcelona prøvde å hente brasilianeren i fjor sommer, men til tross for at Luiz ikke er Jose Mourinhos favoritt, så ble det ingen overgang. Til sommeren er Kurt Zouma på plass og det blir trolig enda mindre spilletid for Luiz. Ifølge Daily Telegraph er Barcelona klar med et bud på nærmere 230 millioner kroner for 26-åringen.

Nicklas Bendtners selvtillit er ikke det den en gang var. I et intervju med Jyllands-Posten innrømmer han at han gjerne vil til en klubb som kjemper i sjiktet under Champions League-plassene i en større liga. En klubb hvor han er garantert mye spilletid. En ydmyk holdning fra en kar som for to år siden takket nei til Borussia Dortmund fordi klubben ikke var stor nok for «en av verdens beste spillere». Men til tross for at han snakker med klubber i nesten alle land, så frykter han at bildet media har malt av ham som «psykopat» vil ødelegge for ham i jakten på en ny klubb.

Dansken er ikke den eneste angriperen som kan være på vei bort fra Arsenal i sommer. Ifølge Daily Star skal Inter være klar for å hente Lukas Podolski til Italia før neste sesong.

Wojciech Szczesny har hatt en god sesong i Arsenals mål, men polakken har fortsatt en lei tendens til å gjøre feilvurderinger i de største kampene. Hans håpløse utrustning som førte til rødt kort og straffespark mot Bayern München ødela langt på vei The Gunners' muligheter for avansement i Champions League. Nå skriver Daily Star at manager Arsene Wenger viser interesse for Marseilles sisteskanse Steve Mandanda. Wenger ønsker åpenbart å legge mer press på Szczesny, og med Lukasz Fabianski uten kontrakt ved sesongslutt, så må Arsenal uansett ha en ny keeper.

At Liverpool ønsker seg en ny venstreback er ingen hemmelighet. Men lite tyder på at de får Lucas Digne. 20-åringen var ønsket i fjor sommer, men valgte da å gå til Paris Saint-Germain da han forlot Lille. Ifølge TalkSPORT sier han at han ikke kan se noen grunn til å forlate PSG etter bare en sesong.

Milan-sjef Clarence Seedorf har identifisert midtforsvaret sitt som en svakhet, og er nå på jakt etter en ny forsvarssjef. Klubben har aldri helt klart å erstatte Thiago Silva, som forsvant til Paris Saint-Germain for halvannet år siden. Ifølge Tuttosport er Silvas lagkamerat i PSG Alex et hett navn for milaneserne. Seedorf avsluttet spillerkarrieren sin i brasilianske Botafogo, og der fikk han med seg at Doria er et av verdens største stoppertalenter. 19-åringen er et annet navn på Seedorfs ønskeliste. På den listen står også Espanyols Hector Moreno, Feyenoord-spilleren Bruno Martins InsiSamuel Umtiti fra Lyon og Red Bull Salzburgs Martin Hinteregger.

West Ham-manager Sam Allardyce har vært på utkikk etter en ny spiss hele sesongen. Han måtte ta til takke med Roma-spissen Marco Borriello på lån i januar for å ha et alternativ til Andy Carroll ut sesongen. Men «Big Sam» vil ha på plass en permanent løsning, og ifølge TalkSPORT skal et fremstøt overfor Benficas Rodrigo Lima være på trappene til sommeren.