Økokrim og Kripos inn i Jensen-etterforskningen

Spesialenheten for politisaker mener ikke mistanken mot Eirik Jensen er svekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesialenheten har nå koblet Kripos og Økokrim i etterforskningen av Jensen.

Politirådgiveren har vært varetektsfengslet siden forrige tirsdag. 

Ikke svekket mistanke

Spesialenheten for politisaker mener fortsatt det er grunn til å mistenke Jensen for grov korrupsjon. 

– Etterforskningen pågår for fullt. Vi bruker alle tilgjengelige ressurser i Spesialenheten på denne saken. Den er høyt prioritert, og anses som alvorlig, sier leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Øst-Norge, Liv Øien til TV 2.

– Betyr det, etter deres syn, at mistanken har blitt styrket den siste uken?

– Den er ikke svekket, svarer Øien.

Spesialenheten har helt siden Jensen ble pågrepet og varetektsfengslet, vært tilbakeholden med detaljer fra etterforskningen. Også etter at Jensen ble avhørt.

– Vi gir den lille informasjonen som vi kan på et så tidlig stadium i saken, men vi kan ikke gå inn i detaljer. Vi vil da undergrave hensynet bak fengslingen. Når vi mener at det er grunnlag for fengsling, noe retten har gitt oss medhold i, så går vi selvfølgelig ikke ut til media å informerer om innholdet i etterforskningen vår, sier hun.

Bistand fra Økokrim

Spesialenheten har nå bedt om og fått bistand fra Kripos og Økokrim i den videre etterforskningen av politirådgiveren.

ETTERFORSKER: Liv Øien i Spesialenheten for politisaker er sparsommelig med informasjon om etterforskningen av Eirik Jensen. (Foto: TV 2)
ETTERFORSKER: Liv Øien i Spesialenheten for politisaker er sparsommelig med informasjon om etterforskningen av Eirik Jensen. (Foto: TV 2)

– Spesialenheten har generelt hjemmel til og mulighet til å be om bistand fra politiet. Det benyttet vi oss av i en god del saker som vi har i Spesialenheten. Det er også riktig for oss å gjøre det i denne saken her, sier Øien.

– Har dere bedt om bistand fra Økokrim for å finne ut hvor eventuelle penger skal ha tatt veien?

– Vi har siktelse på grov korrupsjon, og i det så ligger det også at det er en økonomi-etterforskning, sier Øien som ikke vil si noe om hvilke beslag de har gjort i saken.