TRENERDUELLEN: Petter Thoresen og Espen «Shampo» Knutsen står på hver sin benk i kveldens seirefinale. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TRENERDUELLEN: Petter Thoresen og Espen «Shampo» Knutsen står på hver sin benk i kveldens seirefinale. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Shampo før seriefinalen: – En sinnssyk kamp

Vålerenga-treneren mener det er første gang det har vært en avgjørende seriefinale i ishockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vålerenga-Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo tirsdag kl. 19.00! Sendingen starter 18.30.

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen tar store ord i munnen når han skal beskrive kveldens seriefinale på Jordal Amfi.

– Det er en ganske sinnssyk match. Jeg tror ikke Vålerenga i sin hundreårige historie har opplevd maken. Det kan godt gå 100 år til neste gang det skjer også, sier han til TV 2.

– Ikke skjedd før
For vinneren av oppgjøret mellom Vålerenga og Stavanger Oilers stikker av med seriemesterskapet, og hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet.

– Det er ingen som kan huske at det har skjedd noen gang at to lag møtes i siste kamp og det er avgjørende, sier VIF-treneren.

Det blir over 5000 tilskuere og stinn brakke på Jordal Amfi. I skrivende stund er det bare ståplasser igjen. Tradisjonelt sett har Vålerenga hatt godt tak på Oilers på egen is. Men Oilers frykter ikke at de kommer til «løvens hule».

– Jeg vil bare minne om at vi har vunnet to ganger på Jordal når vi måttet vinne. Vålerenga har hatt hjemmebanefordel i finaler to ganger. Da har de aldri slått oss. Da har de også snakket om et spøkelse. Vi tenker heller på at vi har vunnet hver gang vi har måttet vinne der, sier trener Petter Thoresen.

Og får støtte av Christian Dahl Andersen:

– Vi blir bare inspirert av at det er mange på tribunene, og gleder oss til det, smiler han.

– Vi kjemper for seriegull
Knutsen har forståelse for at Oilers-spillerne er fulle av selvtillit før seriefinalen.

– Vi hadde vel regnet med det. De vant norgesmesterskapet i fjor, så det er klart de har selvtillit. De har klart å vinne her på Jordal også i det siste. Men vi har bra selvtillit her også. Vi vet at vi er et godt hockeylag og vi har hele publikum i ryggen, smiler han.

Det er blitt stort fokus på at vinneren av kampen får fordelen av å ha hjemmebane i en eventuell finale i sluttspillet. Men begge lager klar på at det er en annen ting som er viktigst i kveld.

– Nå har vi spilt 44 kamper og det står igjen en kamp som blir avgjørende. Vi skal gå ut og kjempe for seriegull. Når sluttspillet kommer så har vi selvfølgelig planer om å gå ut og vinne det også, sier Dahl Andersen.

Det er Vålerenga-treneren enig i, som tror gullmedaljene blir værende i Oslo denne gangen.

– Jeg tror selvfølgelig vi vinner. Jeg har på følelsen av at vi vil mest, smiler «Shampo».