Her avfyres varselskuddene fra russiske militære 

Russiske styrker avfyrte tirsdag morgen varselskudd mot ukrainske soldater på militærflyplassen i Belbek. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Varselskuddene mot ukrainske soldater på militærflyplassen i Belbek skjedde tirsdag morgen. Hendelsen skjedde i nærheten av byen Sevastopol, ifølge journalister på stedet.

Ubevæpnede ukrainere

Haaretz-journalisten Anshel Pfeffer skriver på Twitter at russiske styrker avfyrte skuddene da ubevæpnede ukrainske soldater marsjerte mot flyene på flyplassen. Også journalisten Simon Shuster skriver på Twitter at de russiske styrkene avfyrte flere varselskudd.

Følg den dramatiske utviklingen på Krim-halvøya i vårt livesenter. 

De ukrainske soldatene mistet mandag kontrollen over flyene på flyplassen og marsjerte tirsdag morgen mot rullebanen for å ta tilbake kontrollen over dem, skriver Pfeffer videre.

Ifølge nyhetsbyrået AP var de ukrainske soldatene på vei for å kreve jobbene sine tilbake. 

Etter å ha blitt stoppet av russiske soldater, kom det til samtaler mellom de to partene. Under samtalene ble de ukrainske soldatene konstant siktet på av de tungt bevæpnede russiske soldatene, skriver journalistene.

Pfeffer meldte først at partene var kommet til et kompromiss, og at russerne lot ti ukrainske soldater få utføre vedlikeholdsarbeid på flyene. Men ved 9-tiden betegnet derimot journalisten samtalene mellom de russiske og ukrainske soldatene som mislykket, og skrev at de ukrainske soldatene krever å vokte basen sammen med russerne.

Ifølge Pfeffer skal de russiske styrkene komme med et svar på kravet innen klokka 11.00.

Kalte tilbake soldater

Tirsdag formiddag har det kommet flere meldinger om at Russlands president Vladimir Putin skal holde en pressekonferanse. Flere av meldingene går ut på av vestlig presse ikke vil få tilgang til pressekonferansen. 

Flere russiske soldater blir samtidig transportert inn til den militære flyplassen i Berek tirsdag. 

Tirsdag morgen kalte Vladimir Putin tilbake soldater fra militærøvelsen i Russland. Dette er en øvelse det russiske militære har hatt på grensen til Ukraina. Øvelsen startet fredag og skulle etter planen avsluttes etter fire dager. 

Det er ingenting som tyder på at tilbaketrekningen også gjelder russiske styrker på Krim-halvøya. Det er omkring 16.000 russiske soldater på Krim-halvøya, og USA har vært helt klare på at det er mot internasjonal lov. 

USAs utenriksminister John Kerry er tirsdag på vei til Kiev for å møte den midlertidige regjeringen. 

TV 2 / NTB 

KONFLIKT: Russiske militære skjøt tirsdag morgen varselskudd mot ubevæpnede, ukrainske styrker. Foto: Ebu
KONFLIKT: Russiske militære skjøt tirsdag morgen varselskudd mot ubevæpnede, ukrainske styrker. Foto: Ebu