GIR DEG VM: Julie Strømsvåg, John Carew, Davy Wathne og Øyvind Alsaker er alle med på laget til TV 2 som gir deg fotball-VM. Montasje: TV 2.
GIR DEG VM: Julie Strømsvåg, John Carew, Davy Wathne og Øyvind Alsaker er alle med på laget til TV 2 som gir deg fotball-VM. Montasje: TV 2.

Her er stjernelaget som gir deg fotball-VM på TV 2 

Davy Wathne, Julie Strømsvåg, Øyvind Alsaker, John Carew og Ståle Solbakken er noen av dem som gir deg fotball-VM på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 deler fotball-VM i Brasil med NRK, og da også studio på Kontraskjæret. Målet er å lage fotballfest for alle som elsker fotball.

Programledere blir Julie Strømsvåg, kjent fra OL-sendingene i Sotsji, og Jan Henrik Børslid, som til vanlig er programleder for TV 2s Premier League-sendinger.

De vil ha med seg ulike gjester og eksperter som Ståle Solbakken, Morten Langli, Solveig Gulbrandsen og Ole Martin Årst.

Åpningskampen 12. juni mellom Brasil og Kroatia skal kommenteres av Øyvind Alsaker og Petter Myhre, som blir TV 2s kommentatorduo i Brasil.

– Fotball-VM og Brasil hører uløselig sammen. Ingen andre nasjoner har deltatt i samtlige mesterskap og ingen vunnet VM flere ganger enn Brasils fem triumfer! Når selecao skal åpne det 20. VM i fotball, på egen jord, 64 år etter at landet sist sto som arrangør, er det en begivenhet jeg føler meg utrolig privilegert som får oppleve og formidle, sier Alsaker.

– At motstanderen er sterke Kroatia, gir denne historiske anledningen en ekstra dimensjon. Jeg lover å gi alt fra Sao Paolo 12. juni!

På plass i Brasil vil også TV 2-nestor Davy Wathne og tidligere landslagsspiller John Carew være. Duoen skal formidle stemningen hjem til Norge fra Rio.

I Salvador, ved kysten et godt stykke nord for Rio, vil tidligere toppfotballspiller Freddy Dos Santos ha base sammen med journalist Christian Thorkildsen.

Under OL i Sotsji var det mange som koste seg med skråblikket programmet «FC Sotsji» ga på mesterskapet. Under fotball-VM er Aleksander Schau og Thomas Aune tilbake med et nytt FC-konsept.

Redaktør i TV 2 Sporten, Vegard Jansen Hagen, fortviler ikke over at finalen går på NRK. Han velger å glede seg over at det blir åpningskamp og to semifinaler på TV 2.

– Det er nok av godbiter å velge mellom, sier han.

– Vi gleder oss til åpningskampen. Dette er et drømme-VM å formidle og TV 2 har etter hvert fått lang erfaring med å jobbe med de store fotballbegivenhetene.

Kamper i gult sendes på TV 2.
Kamper i gult sendes på TV 2.