Liverpools Daniel Sturridge og Jordan Henderson feirer lagets tredje mål mot Swansea 23. februar.
Liverpools Daniel Sturridge og Jordan Henderson feirer lagets tredje mål mot Swansea 23. februar.

Gjelden til Liverpool krymper kraftig

Det er ikke bare i Premier League det går bra for Merseyside-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Liverpool-eier John W. Henry.
Liverpool-eier John W. Henry.

Sent i går ble regnskapet til Liverpool FC gjort offentlig. Det er hyggelig lesing for dem som er glad i klubben fra Merseyside.

Etter at Fenway Sports Group overtok klubben i oktober 2010, har de redusert den totale gjelden med 200 millioner pund eller ca. to milliarder norske kroner med dagens valutakurs. Bare det siste året er gjelden redusert med 29 prosent.

Liverpools administrerende direktør Ian Ayre.
Liverpools administrerende direktør Ian Ayre.

Inntektene til klubben økte med ni prosent fra året før, og dette utgjør nå i overkant av to milliarder kroner. Selv om Liverpool i januar falt tre plasser på Deloitte's Football Money League, til en 12. plass, er de fortsatt den best rangerte klubben som ikke deltar i Champions League.

Skryter av FSG
Ian Ayre, Liverpools administrerende direktør, ser positivt på fremtiden.

– De siste 4-5 årene har inntektene vært stabilt økende fra rundt 1,7 milliarder kroner i 2009 til over to milliarder idag. Vi kunne ikke hatt en bedre ledergruppe for denne klubben, og de vil akkurat det samme som en hver supporter ønsker.

Champions League innen rekkevidde

Og etter sesongen Liverpool er i ferd med å spille, er det optimisme i gangene på Anfield. Klubben ligger på en foreløpig andre plass, kun fire poeng bak serieleder Chelsea.

Men fortsatt gjenstår det knalltøffe kamper mot Manchester United, Tottenham, Manchester City og Chelsea. 

Målsetningen for klubben var før sesongen å klare å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Skulle de klare dette vil det gi økte inntekter.