OVERLEGEN: LeBron James, her i duell med Michael Kidd-Gilchrist, var i en klasse for seg mot Charlotte Bobcats. Foto: Robert Mayer-USA TODAY Sports
OVERLEGEN: LeBron James, her i duell med Michael Kidd-Gilchrist, var i en klasse for seg mot Charlotte Bobcats. Foto: Robert Mayer-USA TODAY Sports

Kongens største kveld

«King James» satte ny personlig poengrekord mot Charlotte Bobcats.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært mye snakk om et tronskifte i NBA denne sesongen.

Kevin Durants overlegne spill for Oklahoma City Thunder har fått mange til å hevde at det nå er han som er kongen i verdens beste basketliga. 

25-åringen er storfavoritt til å bli mvp denne sesongen. Så langt har han 35 kamper med 30 eller flere poeng.

Kongen var ikke død
Men nå er det nå sånn at det er en spiller i NBA som bærer klengenavnet «Kongen», og kongen er definitivt ikke død.

For når det nærmer seg sluttspill, så begynner LeBron James å røre på seg.

Mot Charlotte Bobcats tok han frem sitt aller beste. Og det sier ikke rent lite.

Med ansiktsmaske for å beskytte en brukket nese, knuste «King James» sin egen personlige rekord i poeng, og scoret for første gang i karrieren over 60 poeng.

Hans tidligere personlige bestenotering var 56 poeng da han spilte for Cleveland Cavaliers mot Toronto Raptors. Han ble da den yngste som scoret over 50 poeng i NBA. En rekord han senere mistet til Brandon Jennings.

Men til tross for at han har vært overlegen i NBA de siste årene, og har spilt for et bedre lag i Miami Heat, har han aldri klart å slå den rekorden.

Før Bobcats kom på besøk i American Airlines Arena.

Ny klubbrekord
Med litt i underkant av seks minutter igjen, passerte han sin tidligere rekord - noe som også var klubbrekorden til Heat, satt av Glen Rice i 1995.

Og James stoppet ikke der. Ett minutt og 52 sekunder før slutt, satte han to straffekast i kurven. Dermed passerte han 60 poeng for første gang i karrieren, og stoppet på 61 poeng.

Dette var James' tiende kamp med 50 eller flere poeng. Men det var første gang han gjorde det hjemme i Miami foran sitt eget publikum.

Heat vant kampen 124-107, og tok sin åttende strake seier.

Noe av grunnen til at «King James» måtte ta litt ekstra ansvar offensivt, var at Dwyane Wade ble hvilt.

Langt opp til NBA-rekorden
Wade står som oftest over en kamp når Heat spiller to kvelder på rad, og denne gangen fant trener Erik Spoelstra ut at han ville ha Wade i tipp topp stand når Heat møter James Harden og Houston Rockets tirsdag kveld.

61 poeng er ny personlig rekord for James, men det gir ham bare en delt 41. plass i NBA-historien. Det er langt opp til Wilt Chamberlains NBA-rekord. 

Han scoret 100 poeng for Philadelphia Warriors mot New York Knicks i 1962. 

I nyere tid har Kobe Bryant rekorden. Los Angeles Lakers-stjernen sto for 81 poeng mot Toronto Raptors i 2006.