Rådyre sportsbiler hentes opp fra gigantisk synkehull

Da motoren på den første bilen startet, brøt det ut jubel blant redningsarbeiderne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av i alt åtte klassiske Corvetter ble mandag hentet opp fra et gigantisk synkehull under «National Corvette Museum» i Kentucky i USA, melder nyhetsbyrået AP. 

Den første bilen, en «2009 Corvette ZR1 Blue Devil», hadde bare mindre skader, ifølge Monte Doran, som er talsmann for Chevrolet. 

Bilen er ifølge Doran i forbløffende god stand, og kan være tilbake på de åpne landeveier i løpet av noen dager. 

Da bilen også startet, brøt det ut jubel blant arbeiderne. 

– Den låter helt fantastisk, akkurat som før, sier museumssjefen Wendell Strode. 

Det var ikke tilfelle for den neste bilen som ble hentet opp, en «1993 Ruby Red 40th Anniversary Corvette». Ifølge Chevrolet-talsmannen hadde den flere synlige skader, og trenger nye vinduer, men bilen kan reddes.

Chevrolet har ansvaret for restaureringen av de åtte bilene som forsvant ned i det 13 meter brede og 10 meter dype synkehullet i februar. 

Redningsarbeiderne håper at de tirsdag kan løfte opp en sort Corvette fra 1962. Denne blir derimot vanskelig å få opp fra hullet, da en stor betongkloss delvis ligger over bilen. 

De resterende fem bilene vil bli liggende frem til de klarer å stabilisere synkehullet. Det er ventet at det arbeidet vil ta to eller tre uker, og redningsoperasjonen vil vare til midten av april.