Politikeren Leif Auke fikk advarsel etter denne tweeten i helgen. Skjermdump: Twitter
Politikeren Leif Auke fikk advarsel etter denne tweeten i helgen. Skjermdump: Twitter

Drammen-politiker får advarsel for hasj-uttalelser

 I helgen uttalte bystyrerepresentant Leif Auke (H) i Drammen at hasjrøyking under kjøkkenvifta var en privatsak. Nå beklager han uttalelsene, og partiet gir ham en advarsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis jeg setter meg under kjøkkenvifta med en joint, så er det en privat greie, uttalte Leif Auke (H) til Drammens Tidende søndag .

I helga skrev Auke på Twitter at han hadde røyket hasj rundt 20 ganger. Mandag kom han med en uttalelse, etter et gruppestyremøte i Drammen Høyre, ifølge lokalavisa.

– Som folkevalgt er jeg en offentlig person. Overfor alle og spesielt ungdom er det viktig å vise at man som tillitsvalgt for Høyre respekterer norsk lov og Høyres nulltoleranse mot bruk av narkotika. Med dette beklager jeg den situasjon jeg har satt Høyre og meg selv og min familie i gjennom mine uttalelser, skriver Leif Auke.

Auke legger vekt på at hasjrøykingen skjedde i 2008, altså en god stund før han ble valgt inn i bystyret i 2011, men sier dette ikke kan betraktes som formildende omstendigheter.

Gruppeleder Johan Baumann i Drammen Høyre er lettet over beklagelsen fra Auke, men understreker at saken er alvorlig, og at Auke har fått en advarsel. (©NTB)