HAR PLANEN KLAR: Per-Mathias Høgmo har allerede startet planleggingen av hvordan Italia skal slås på Ullevaal 9. september. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HAR PLANEN KLAR: Per-Mathias Høgmo har allerede startet planleggingen av hvordan Italia skal slås på Ullevaal 9. september. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Alt vi gjør nå handler om å slå Italia 9. september

Per-Mathias Høgmo vil lede Norge til EM for første gang på 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Praha/Bergen (TV 2 Sporten): En offensiv Per-Mathias Høgmo møtte mandag pressen i forbindelse med privatlandskampen mot Tsjekkia førstkommende onsdag.

Norge skal til høsten ut i en beintøff EM-kvalifisering. Norge skal kjempe om EM-billett mot Italia, Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta.

– Vi skal til EM
Men Høgmo føler seg sikker på at det norske landslaget har de kvalitetene som trengs for å sikre seg plass i sluttspillet i EM i 2016.

– Vi har fått en veldig spennende og energiutløsende trekning. Alt vi foretar oss nå er med fokus på å slå Italia på Ullevaal 9. september, og kvalifisere oss til et sluttspill for første gang på 16 år, fastslår Per-Mathias Høgmo. 

Høgmo mener Norge får solid matching før EM-kvalifiseringen braker løs til høsten.

– Det er gledelig at vi har den gode matchingen før det starter. Vi møter Tsjekkia nå på onsdag, Frankrike i Paris i mai, Russland hjemme på Ullevaal 31. mai og så jobber vi med en interessant motstander 4. september – før det braker løs mot Italia, oppsummerer han.

Hangeland rekker Tsjekkia-kampen
Foran treningskampen mot Tsjekkia har blant annet Brede Hangeland vært usikker. Landslagkapteinen måtte ut med skade i helgens Premier League-oppgjør mot Chelsea.

– Når det gjelder Brede, så står han over treningen mandag, men vil trene for fullt på tirsdag. Alexander Tettey spilte full kamp i helgen og vil trene alternativt mandag. Moa satt på benken for klubb sist og har slitt med magesjau, og er i bedring. Men også han sparer vi til tirsdag, sier Høgmo.

– Vi har blitt bedre
Høgmo har kun ledet Norge til én seier etter at han overtok for Egil Drillo Olsen i oktober i fjor. Men den tidligere Tromsø –og RBK-treneren synes likevel prestasjonene til spillerne har vært gode.

– Jeg synes at vi har hatt god progresjon i mine første kamper, og klarer vi å ha et kampbilde som borte mot Skottland så er det et veldig høyt nivå. Men det handler om effektivitet, og vi må videreutvikle måten vi spiller på, med ekstra fokus på kontringsfasen. Vi må være rå i den fasen, sier Høgmo.